Mostar: Požar na Humu još aktivan, stanovništvo i objekti van opasnosti

Požar koji se jučer aktivirao u nenaseljenom dijelu brda Hum kod Mostara, lokaliziran je, ali još aktivan – priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite. Dodaje se da nema opasnosti po stanovništvo i objekte.

Na području Mostara registrirani su požari uglavnom trave i raslinja na više lokacija i to u Bogodolu, na Buni, u Vrapčićima, Čulama, u Sjevernom Logoru, u Kosoru te u Onešćukovoj ulici.

Na planini Prenj, ispod Cetine, općina Jablanica, registriran je također požar. Radi se o nepristupačnom terenu. Gori nisko raslinje, a vatrogasci u Jablanici prate stanje na terenu.

U općini Čapljina je također bilo požara i to u Višićima gdje je gorila trava, Ševaš Brdu gdje je gorio biljni otpad, u Strugama je gorilo smeće, te trava i raslinje, u Gabeli šuma i raslinje, u Prebilovcima trava i raslinje, a u Klepcima, kod kamenoloma, gorila je trava.

Na području Zeničko-dobojske županije, u općini Kakanj, vatrogasci su intervenirali na gašanju požara sijena u naselju Šimići. Na području Tuzlanske županije, u općini Kalesija, jučer su vatrogasci imali jednu intervenciju na gašenju požara na pomoćnom objektu (štala) i oko 400 bala sijena u naselju Gornja Kalesija.

Požar je lokaliziran i ugašen, priopćila je Federalna uprava civilne zaštite.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Molim vas da objavite natpise na srpskom jeziku u Sirokom Brijegu i sve druge nepravilne natpise: Evo vec u samom naslovu: ne kaze se VAN nego IZVAN. Ne kaze se PRAONA nego PRAONICA, nije UCIONA, KUPAONA, RADIONA nego: UCIONICA, KUPAONICA, RADIONICA itd. A u sred Sirokog pored kriza pise srbizmom: BASTA park umjesto BASCA. Osim toga, na svim kaficima pise CAFFE BAR sto ne postoji i ne koristi se ni u jednom jeziku. Cak i Englezi koriste svjetski uobicajeni naziv: CAFE´ (sa kosom crticom iznad E) bar. Kava se na engleskom pise CAFFEE, ali se ne koristi u natpisima. Da imam love upisao bih doktorski rad na ovu temu. Cudo jedno kako volimo tudje vise od svoga! to bi trebalo istraziti psiholoski, socioloski, politicki, dodvornicki, analfabetski i na svaki drugi moguci nacin. Umjesto da se pri opcini ili zupaniji osnuje ured za sve javne natpise tako da svaki natpis prodje kroz njihove ruke i dobije zeleno svjetlo, nama je lakse to raditi nakaradno, neznalicki, nepravilno itd.

Komentiraj: