Mostar: Počeo Seminar folklora Hrvata u BiH

U Mostaru je u četvrtak u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH) počeo Seminar folklora Hrvata u BiH.

Riječ je o seminaru koji se već osam godina održava i nastoji od zaborava otrgnuti nematerijalnu baštinu hrvatskoga naroda u BiH.

Seminar je službeno otvoren pozdravnim riječima Vedrana Vidovića, predsjednika UHAKUDA-a u BiH, Miroslava Šilića, stručnog voditelja seminara, Bojana Pogrmilovića, voditelja seminara za zborovođe i Vjekoslava Martinića, voditelja smjera tambura i tradicijskih instrumenata.

Vjerujem kako ćete na ovom seminaru steći nova znanja i produbiti postojeća slušajući ljude s terena koji vam izravno prenose svoje znanje, kazao je stručni voditelj seminara Miroslav Šilić ističući kako je zona koja se ove godine obrađuje iznimno bogata, kako u plesnom tako i u pjevačkom smislu.

Vedran Vidović, predsjednika UHAKUDA-a u BiH istaknuo je kako seminar iz godine u godinu bilježi sve veći broj polaznika što je pokazatelj da se  i kvalitet poboljšava.

Na seminaru će se tijekom četiri dana izučavati plesovi, pjesme, običaji i nošnje Hrvata sjeverne Hercegovine, Završja i Kupresa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.