Mostar petu godinu bez organiziranog dočeka nove godine, kićenje postojećom dekoracijom

Uskoro počinje kićenje gradskih ulica. Od 1. prosinca povodom predstojećih blagdana Božića i Nove godine gradske službe kreću s postavljanjem dekoracija i ukrasa, potvrdila nam je Marica Raspudić, stručna savjetnica za urbani mobilijar i dekor Grada Mostara. Za ukrašavanje ulica koristit će se već postojeća dekoracija, a kićenje grada obavit će JP Komunalno.

25 tisuća KM

“U kićenje grada bit će uloženo otprilike kao i prošle godine, nekih 25 tisuća maraka i koristit će se već postojeća dekoracija koju imamo. Prošle godine smo nabavili nešto novih ukrasa. Neki se od njih za ponovno kićenje djelomično trebaju popraviti, a neki zamijeniti kako bismo ih ponovno mogli upotrijebiti”, kazala je Raspudić.

Svjetleći konopci i kugle koji su prošle godine bili postavljeni na prostoru šetališta Nikole Šubića Zrinjskog ponovno će se postaviti na isto mjesto.

Također kao i prethodnih godina na Trgu hrvatskih velikana bit će postavljene jaslice sa svetom obitelji.

Nedostatak financija

Zbog nedostatka financija grad ni ove godine neće biti ravnomjerno okićen. Većina dekora će se upotrijebiti za glavne gradske prometnice. “Ove godine dekoracije će biti postavljene uz glavne prometnice i na raskrižja. Naglasak će biti stavljen na Trg Musala i Trg hrvatskih velikana, Rondo. To je zona koja se prostire kroz, uvjetno rečeno, oba dijela grada. Potrudit ćemo se, s onim minimalnim što ovaj grad ima za tu namjenu, ipak uljepšati gradske ulice najbolje što možemo”, kazala je Raspudić.
Nema dočeka na otvorenom

U Mostaru ni ove godine neće biti priređen doček na otvorenom. “Već petu godinu zaredom nemamo u proračunu ulaganja za proslavu Nove godine. S obzirom da je gradski proračun u deficitu sredstva radije ulažemo za nužne namjene”, kazala je Inga Dragoje Mikulić, šefica službe Grada Mostara. Iako u drugim gradovima novogodišnje dočeke na otvorenom organizira turistička zajednica u Mostaru je to i ove godine propušteno učiniti. Ako se žele dobro provesti na otvorenom za doček Nove, Mostarci će i ove godine to morati učiniti na trgu nekoga drugog grada.

(Dnevni list)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.