Mostar: Otvoreno Caritasovo savjetovalište za zapošljavanje mladih

Caritasovo savjetovalište za zapošljavanje mladih otvoreno je u srijedu u Mostaru u sklopu Centra za djecu, obitelj i mlade SPES. Riječ je o projektu kojega financira Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije.

Miroslav Valenta, iz Caritasa BiH i voditelj projekta za zapošljavanje mladih, kazao je kako se projekt provodi u 4 zemlje – Bosni i Hercegovini, Kosovu, Albaniji i Srbiji.

Cilj projekta je kroz iduće tri godine doprinijeti mladima bolje uključenje na tržište rada. Kroz ovaj projekt je planirano nekoliko aktivnosti, a jedna od njih je i otvaranje ovog savjetovališta u Mostaru koji će nuditi mogućnost unaprjeđenja kompetencija, znanja i iskustava kako bi bili konkurentni na tržištu rada, kazao je Valenta dodajući kako će se kroz projekt omogućiti mladima pripravnički staž i pohađanje određenih tečajeva.

U idućih godinu dana ćemo za 30 mladih omogućiti da sudjeluju u kampu poduzetničkih ideja, da naprave biznis plan. Nakon toga ćemo minimalno 6 financirati. Za sada nam je u cilju raditi u Mostaru i Banjaluci. Ako bude sreće, širit ćemo se i dalje, vjerojatno na područje Čapljine, dodaje Valenta.

Anita Kožul, savjetnica za zapošljavanje mladih pri projektu “Your job” istaknula je kako je isto savjetovalište otvoreno prije nekoliko dana u Banjaluci te da bi se, ako bude primjera dobre prakse, savjetovalište trebalo širiti.

Ponedjeljkom i petkom Savjetovalište je otvoreno od 9 do 11, utorkom od 13 do 15 sati. To su kao dani otvorenih vrata kada mladi ljudi mogu doći i obratiti se meni kao savjetnicima, istaknula je Kožul navodeći kako će se izvan navedenog vremena raditi s već postojećim korisnicima.

U Bosni i Hercegovini projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupijâ Mostar – Duvno i Trebinje Mrkan.

(www.jabuka.tv)

 


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.