Mostar: Otvorena znanstvena konferencija „Identiteti – kulture i jezici“

Međunarodna znanstvena konferencija “Identiteti – kulture – jezici” otvorena je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Tema ovogodišnje konferencije je “QUO VADIS HOMO – multidisciplinarni pristup suvremenom čovjeku”.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta Mate Buntić istaknuo je kako ovogodišnja konferencija želi osvijetliti današnjega suvremenog čovjeka i vidjeti njegov današnji položaj iz različitih perspektiva.

Tema je na neki način izazovna. U ovom vremenu tehničkoga i znanstvenog napretka postoji opasnost da se čovjek otuđi od samoga sebe i drugih ljudi. Imamo prijavljenih 14 tema. Iz raznih aspekata će se promisliti o suvremenom čovjeku i o pitanju kamo ide taj suvremeni čovjek, dodao je Buntić.

Ivica Musić, dekan Filozofskoga fakulteta, izrazio je zadovoljstvo velikim brojem znanstvenika Filozofskoga fakulteta, posebice mladih, koji imaju potencijala za istraživanje i objavljivanje svojih radova na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Konferencija je međunarodnog karaktera čiji su plodovi objavljeni u godišnjaku koji prolazi suvremeni recenzentski postupak, što je omogućilo da godišnjak uđe u određene baze podataka. Tema ovogodišnje konferencije je pomno birana jer je danas najaktualnija, kazao je dekan Musić izražavajući želju da ovaj skup ukaže na što više problema, pitanja, putova i stranputica koji stoje pred suvremenim čovjekom.

Ovogodišnja konferencija organizira se u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar, područni centar Osijek.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.