Mostar: Otvorena nova zgrada logopedije

U Mostaru je u krugu Sveučilišne kliničke bolnice upriličeno svečano otvorenje novoizgrađenog objekta Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar – ‘Kuvajt’ Centar za rehabilitaciju djece sa ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima pri Domu zdravlja Mostar.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić ovom je prigodom je izrazi zadovoljstvo otvaranjem jednog ovakvog objekta.

Ovaj objekt već niz godina radi u neuvjetnim prostorima. Vjerujem da će sada svi biti sretni i zadovoljni uvjetima koje će imati, kazao je gradonačelnik Bešlić upućujući posebnu zahvalu hrvatskom članu predsjedništva BiH Draganu Čoviću i izaslanstvu Kuvajta bez čije pomoći ovaj projekt ne bi bio realiziran.

Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar kazao je kako će se u narednih petnaestak dana ovaj objekt u potpunosti opremiti jer se oprema i dalje nalazi u starim prostorijama.

Centar je opremljen najnovijom didaktičkom opremom, video tehnologijom, slušnim pomagalima, pomagalima za praćenje djece s pužnicom, kazao je Kordić ističući kako se oko 14 tisuća pregleda obavi u ovim prostorijama u kojima se nalazi 500 aktivnih kartona.

Dragan Čović, hrvatski član predsjedništva izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Kuvajta našla svoje mjesto u ulaganjima u ovaj objekt. Čović je dodao kako ovaj objekt prelazi županijske okvire.

Svečanosti je nazočio Abdulaziz Ahmad Hasan al Sharrah, veleposlanik Države Kuvajt u BiH, Nevenko Herceg, Predsjednik Vlade HNŽ-a te mnogi drugi dužnosnici sa županijskih i državnih razina vlasti.

U realizaciju ovog objekta uloženo je milijun i tristo tisuća maraka.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.