Mostar: Otvoren Drugi sajam braniteljskih zadruga HNŽ-a

Drugi sajam braniteljskih zadruga u Hercegovačko-neretvanskoj županiji otvoren je u petak u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru.

Prema riječima županijskog ministra za pitanja branitelja Olivera Solde riječ je o sajmu čiji je cilj promoviranje zapošljavanje branitelj i psihosocijalne rehabilitacije kako bi se branitelji reintegrirali u društvo.

Cilj nam je da kroz različite projekte branitelje motiviramo i da samim tim pobjede sami sebe s aspekta korisnosti u društvu. Mi kao ministarstvo imamo obvezu skrbiti o braniteljima. Naši programi su već prepoznati i iskreno vjerujem i daljnju potporu Vlade i Skupštine, kazao je Soldo dodajući kako se nada da će ovakav sajam iz godine u godinu rasti.

Soldo dodaje kako snažnu pomoć imaju i iz Republike Hrvatske čiji je model organizacije “prepisan”.

Naša suradnja je više operativna. Neke pozitivne modele ne treba izmišljati, samo ih prepisati. Od velike je pomoći bila suradnja s Referalnim centrom iz Metkovića, istaknuo je ministar Soldo.

Na sajmu je svoje domaće proizvode i rukotvorina predstavio 31 izlagač s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije, kao i izlagači iz Republike Hrvatske.

Pored džemova, likera, maslinova ulja i sokova, tu su i pčelarski proizvodi, cvijeće, proizvodi od drveta, ljekovito aromatoično bilje.

Drugi sajma braniteljskih zadruga u HNŽ-u organizirali su Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a i Referalni centar “Branitelj zadrugar”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.