Mostar: Održana izložba Dizajnera interijera Srednje građevinske škole

U Galeriji kraljice Katarine, Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače jučer je održana izložba Srednje građevinske škole “Jurja Dalmatinca”s početkom u 19:30 h.

Predstavljeni su smjerovi četverogodišnje škole, a to su: visokogradnja/niskogradnja , tehničar geodezija- geoinformatika, računalni tehničar u graditeljstvu, tehničar ekonomske i održive gradnje, dizajner unutarnje arhitekture- interijera.

Trogodišnji smjerovi su monter suhe gradnje, keramičar- oblagač.

Srednja Građevinska škola Jurja Dalmatinca u Mostaru ima vlastiti kontinuitet i tradiciju obilježavanja povijesne i kulturne baštine .

Škola posjeduje brojne prednosti pred nadolazećim tržištem rada nudeći raznorazne smjerove koji će se u budućnosti iznimno cijeniti .

U kraćemu govoru ravnatelj Branko Landeka osvrnuo se na značaj kojom je Građevinska škola Jurja Dalmatinca u Mostaru dugo vremena obilježila i djelovala na ove prostore.

Naša škola osnovana je davne 1946 g. te je od posebnog društvenog značaja. Osluškujući potrebe tržišta škola je 2015/2016. godine pokrenula smjer Dizajner unutrašnje arhitekture- interijera te je u veoma kratkom vremenskom roku uspjela zainteresirati velik broj mladih za ovo zanimanje , izjavio je ravnatelj Landeka.

Ravnateljica udruge “Vedri osmijeh” iz Rodoča zahvalila je učenicima i profesorima na prigodnom vrtnom namještaju koji je izrađen i darovan za njihovu udrugu te je uručila zahvalnicu ravnatelju Landeki.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.