Mostar: Održana Donatorska večera Zajednice žena HDZ BiH kraljica Katarina Kosača

U utorak je u prepunom svadbenom salonu Venera održana Donatorska večera Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača- Gradski odbor Zajednice žena Mostar.

I ove su godine večeri su nazočila brojna poznata i manje poznate članice ove bh. stranke s ciljem prikupljanja sredstava Klinici za ginekologiju i pordništvo Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Nazočnima se obratila Zdenka Leženić, predsjednica ZŽ GO HDZ BiH Mostar koja je istaknula kako se ove godine po 11. put okupilo više od 700 žena.

Ja ovu večer moram povezati sa spomendanom Ivana Pavla 2., autora sintagme kulture života u onom smislu da je život ono što trebamo čuvati od začetka do smrti. Mi ovdje večeras razmišljamo o tome kako očuvati našu mladost, kršćanske obitelji i život od začetka. Nije slučajno da smo današnji dan povezali s odjelom za koji prikupljamo sredstva, kazala je Leženić zahvaljujući se svima koji su se odazvali i došli na ovu donatorsku večer.

Zdenka Leženić predsjednica ZŽ GO HDZ BiH Mostar

Marina Pendeš, predsjednica ZŽ HDZ-a BiH i ministrica obrane nadovezala se na govor Zdenke Leženić ističući kako je podrška Klinici za ginekologiju i porodništvo nemjerljiva.

Druga rečenica Pape Ivana Pavla 2. je “Ne bojte se”. Vi ovdje nazočne upravo pokazujete to – da se ne treba bojati života, kazala je Pendeš.

Prof. dr. sc. Vajdana Tomić, dr.med. Predstojnica Klinike za porodništvo  kazala je kako je zaštitni znak ove zajednice silueta majke s djetetom.

S čelništvom zajednice žena planirano je prikupljenim novčanim donacijama kupiti infuzijske pumpe koje će olakšati rad djelatnicima klinike i poboljšati kvalitetu skrbi za naše djelatnice. Infuzijske pumpe su potrebne za pravilno intravensko davanje lijeka trudnicama i rodiljama u različitim rizičnim i pataloškim stanjima, kazala je Tomić.

(www.jabuka.tv | Foto: Jabuka.tv i Stojan Lasić)


135 komentara

 • Da niste glasačka mašinerija,uhljebi,partijašice…trošak za obični narod,ne bi trebalo prikupljati novac za bolnicu .Nažalost zbog takvih i fale sredstva za bolnice…itd.itd.Najveća korist bi bila kad bi se ta vaša “partijska organizacija”raspustila.

 • Više koštaju njihove večere i ekskurzije,nego što prikupe novaca.Od njih ima korist samo HDZ,kod izbora i naravno,one same.

  • “Ne bojte se”. kazala je Pendeš. Vas se treba bojati i narod se s razlogom boji, jer ste uspostavili diktaturu i strahovladu. Tko god ne podržava vašu jugokomunističku ideologiju, vi ćete cijeli represivni aparat gurnuti na njega i njegovu obitelj. To je dovelo do masovnog egzodusa stanovništva s ovih prostora.

 • Nema mi ništa jače nego kad ovako prospaju Papine rečenice i citiraju Bibliju dok laganini sjebu ovo malo sto je ostalo u ovoj drzavi. Moze li se otvorit neki fond da doniramo da vi nestanete?

 • 700 žena x700 večera,pića….nije ispod 50 KM.To je najmanje 35000KM.To bi bila solidna donacija bez vaše fešte.Samo je trebalo novac umjesto vaše “gozbe”preusmjert za potrebite.

  • Samo malo prije si se zvao MOJA HRVATSKA
   STO stalno mijenjaš ime? Nazovi se ‘ŠTEDIŠA’

   KOLIKO LI TI UŠPARAS PO CIJELE DANE NE IZLAZIS IZ ZOG SOBIČKA. DOBRO STIGNEŠ SVAKOG POPLJUVATI SVAKI CLANAK.IMAS LI IKAKVO DRUSTVO ZABOGA.IKOG ŽIVA?

 • sramota ,umjesto da pomognete,onim najslabijim ,najnemicnijim,cije zdravlje i zivot ovise o nasoj pomoci vama koji dajete ruzne komentare bilo bi bolje da sutite ako nemozete i li necete pomoci .Hvala Bogu bilo nas je 700 ,a da je bilo mjesta bilo bi nas jos vise,mnogo mnogo vise.Sto zene mogu snagom duha,ljubavi potrebnima .Na tom blagoslovljenom daru hvala dragom Bogu💝🌹

 • Dosta ruznih komentara za ovakve humane geste ,sramota .Za sve sto vam nije jasno obratite se voditeljici prof.dr.Vajdani Tomic i njenim kolegama da vam objasne .Mozda se prosvjetlite i upitate te humane ljude dal jos nesto treba pomoci i da se ukljucite ,jer danas treba mozda meni,sutra nekom tvom il tebi.A zdravlje nema cjene.Pohvala za organizaciju kompletnu i hvala Bogu za ovih 700 zena

 • Dosta ruznih komentara za ovakve humane geste ,sramota .Za sve sto vam nije jasno obratite se voditeljici prof.dr.Vajdani Tomic i njenim kolegama da vam objasne .Mozda se prosvjetlite i upitate te humane ljude dal jos nesto treba pomoci i da se ukljucite ,jer danas treba mozda meni,sutra nekom tvom il tebi.A zdravlje nema cjene.Pohvala za organizaciju kompletnu i hvala Bogu za ovih 700 zena

 • Baš tako. Neću dati, ako se neće pričat da sam dala. Skuplja pita od tepsije. Koliko ste još na frizuru, šminku, odjeću…dale? Mrrrš, raširite noge i dajite.

 • Nezamjenjive,mislim na samu vrhušku,ne na dekor.Budući ministri i EUparlamentarci,idealna odskočna daska…čestitke,vi ste prave.

 • Najjače je kad hadezovci pričaju o UDBI i Milanoviću,a HDZ.-e je stranka proizvedena od udbaša i puna komunističkih ostataka,gospodin Zoran Milanović je SDP-c i to ne krije,i pripada SDPu republike Hrvatske,a vi ste HDZ-e takozvane Bosne i Hercegovine…
  Kad vam je gorila zgrada gospodin premijer je došao u posjet kao Hrvat a ne stranački vojnik!
  Vi ste interesna skupina skupljena od ratnog profiterstava koji si je kupio “naobrazbu” a vode vas njažešći partijaši onog vremena.
  Trebam li opet napominjat što je bio UJDI i tko ga je osnivao i branio i tko vodi ovu interesnu skupinu zvanu HDZ-e!

  Badava vam minusi koje lupate po nalogu,govna ste od samog početka i to ljudi prepoznaju!

  • Jel to onaj Milanović Muljanović kako li se zove onaj prištavi što je snimljen kako govori da je BIH slučajna zemlja? Onaj udbin sin majku li mu balijsku!
   Ne blati žene
   A vama lipe moje svaka čast i ja osobno cijenim to sta radite za svaku pohvalu.Bog vas blagoslovio i cuvao

 • Trebalo je donatorsku večer napraviti u većem objektu da sve žene mogu doći ,pa bi imali novac za pedijatriju.Drugi put razmislite o halama
  al.kombinata,sokola itd

  • Hoce li tvoj postovani na toj pedijatriji imati toalet papira, lijekove, opremu, ….hoce li imat cime platiti osoblje? Ili ce zgradurina sluziti iskljucivo velicanju njegove malenkosti, kao i sve nove zgrade u okviru skb mostar?

 • ANONIMUS U 13.01.:::: STA JE BILO U GUNJI?? STA JE OVI „ MLATIMUDAN“ REKA ONOJ NOVINARKI I ONOM NARODU KAD JE DOSA:: SA BODYGARD, SA DZIPIM! PA STA AKO JE POPLAVA!! I MENI JE CJEV PUKLA! KRETEN NA KUBIK!!! YEBA TE ON I TI NJEGA! NEZNAM STO GA BRANIS I PODRZAVAS?! A ZNAS LI TI , GUSKO, KOLIKE JE ROJS POMOGA, BORIO SE DA SE SREDE MIROVINE?! TO TE NE BRIGA!

 • Čuj logike manji je komunist Milanović jer se ne odriče Tita,koji se 2000 te kad su došli Mesić i Račan na vlast i otjerali gnerale zbog pisma, pričali o Domovinskom ratu kao zločinu, inspiriran tim “dobrim “djelima Milanović se odluči priključiti njima.
  Je,je HDZ vam je jedini kriv što ste to što jeste. Sve neki nesuđeni menadžeri i poduzetnici koji bi da nije tog Kradezea živjeli ko bubreg u loju
  HDZ vama smeta jer nije VAŠ izbor,ne smeta vama HDZ što ste jadni obrazovani i puni ideja o poduzećima, već što vam je zauzeo mjesta koja se dobiju pobjedom na izborima na kojima VAŠI ni primirisati ne mogu

  • Milanovic je za vas sve svijet izmislio, vi KRADEZEOVCI ste misevi najobicniji, prevrtljivci i UDBA najgore vrste. Milanovic bar otvoreno kaze sta misli, KRADEZEOVAC drzi ruku na srcu kad je himna, a drugu u dzepu glasacke masinerije. Jedino dobro u cijeloj prici je stranackim misevima poput tebe koji po Logosu zavrsavaju ”studije” i uhljebljuju se po drzavnim firmama i misle da su bogom dani, a drug Dragan Cirilicar ih u saci drzi, i trece kolino ti mora glasati za KRADEZE da ne bi slucajno dobio po prstima od KRADEZE UDBE, zalosno. Iđi rani se mokrom kiflom uhljebu jadni, pretpostavljam da si 82o i jos uvijek pripadnik ”Mladezi”.

 • O Milanoviću uopće nije riječ,nebitan je kao i ovi uhljebistan.Riječ je o tome da je narodu dosta lopova ,stranački uhljeba sa kupljenim diplomama,ograničenih i podkapacitiranih po svim državnim firmama.Da se razumijemo ima tamo i stručnih osoba,pa takva jedna tegli za 10uhljeba.

 • Gledaj ološa komentara. Stoka naroljana,donatori kladionica i lokalnih birtija. Neka vam je loše, znači da ima pravde i na ovom svijetu. Volim te HDZ više od svega. Hvala svim dobrim ljudima stranke koji su pomogli Hrvatskoj da stane na noge, Hrvatima u BiH ste jedina nada, formirali obrambene snage skoro iz ničega,obranili se od jakog protivnika, stvorili međunarodno priznatu državu. Mrzitelji gonite se

 • Na vješalima. Suha kao prut.
  Na uzničkome zidu. Zidu srama.
  Pod njome crna zločinačka jama,
  Ubijstva mjesto, tamno kao blud.

  Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut,
  Jer takvo lice ima moja mama,
  A slične oči neka krasna dama:
  Na lijepo mjesto zaveo me put!

  I mjesto nje u kobnu rupu skočih
  I krvavim si njenim znojem smočih
  Moj drski obraz kao suzama.

  Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
  Ko lopova, dok njeno ime briše,
  Za volju ne znam kome, žbir u uzama!

  Antun Gustav Matoš

  Hoće li Hrvati, konačno, poslušati savjet velikog pjesnika i prestati njegovati svoje izdajice (često u domoljubnom ogrtaču) kao najveće nacionalno bogatstvo?

  • Matoša prepisuje! Stvarno je jadan bez igdje ikoga…Po cijele dane piše
   Ima još literature..😄
   I pita se što su drugi uspjeli on štuca!
   Samo pljujes..pljujes i pljujes. Žugi naš čir ćeš dobiti.

   • Pa Vi gospon muljanović očito ste jako neuk čovjek i ne poznajete hrvatsku povijest i kulturu, jer upravo je Matoš bio neshvaćen i prognan, u Pariz od jugoslovena takvi kao što ste Vi, kako rekoste da ste se snašli po staroj komunističkoj paroli: druže, bitno se snaći! Ili što bi ti u prijevodu značilo, do jučer velika komunjara i hrvatomrzac, a danas veliki katolik i domoljub, ali u srcu i dalje čedno kuca jugoslovensko srce. Vidite zbog svoje neshvaćenosti, Matoš je živio je u teškoj neimaštini, i na neki način njegove pjesme oslikavaju današnje stanje hrvatskog duha, odnosno svi oni koji se na bilo koji način usprotive stvaranju srpsko-hrvatskog saveza, odnosno jugoslovenščine, bivaju nazvani izdajicama, a oni koji su u njegovo vrijeme, a i danas podupirali jugoslovenščinu, bivaju nagrađeni, upravo onako kako ste to opisali. ( i pita se što su drugi uspjeli)
    Matoš, Kranjčević i naravno Ante Starčević, veliki ljudi, a što reći o vama, sretno vam jugovanje. Bog!

    • Znam ja bolje od tebe tko je Matoš nego mi 😄smiješno da ovoliko netko prepisuje 😂😂
     Ima on još literature ajd još koju stranicu prepiši.

     • Bolan sta ces ti znati, od citanog teksta procitas anegdotu u Vecernjem sa zadnje stranice ili strip, i to je to. Ostavi ti Matosa za ucene ljude, za kradezeOVCE je busat se u prsa, lizat oltare u prvim redovima, lipit stranacke iskaznice na pacu uz prsut, valjat se po zastavi i ”snaci se”, odnosno pokrasti i Boga i covjeka u ime vjere i domovine. Dosta vas bolan vise, ne moze vas smisliti nitko normalan, realan, i ovi mladji sto su kao nesto htjeli promijeniti, samo ispruzili ruku na kraju i cekaju kad ce Covic, Gilja, Cosic baciti malo milostinje i uhljebiti u Uhljebistan. Ali sto je je, treba imati dobro jak zeludac pa lizati toliko starih komunistickih, udbaskih guzica u KRADEZE da te zapanu mrvice sa stola, ili ovako po direktivi braniti lopove i kriminalce. Svaka ti cast, vjerujem da su tvoji ponosni, prci ga, mali moj se SNAŠO!

   • Za Muljanovbić ….stvarno si jadan dok primitivno odgovaraš na skoro pa svaki komentar.Dosadan si i dosadan.Ohladi malo.
    Ne moraš ti sve ispraviti ili tvojim rječnikom rečeno pljuvati i pljuvati.A radiš li išta osim što daješ replike na svaki komentar.

 • Žena sam ali sve se u meni buni protiv ovog. Hebe me se za politiku, za polozaj. Ali previse licemjerja i patetike. Ko pita obicne, male zene kako nađu, a svaka nađe osam, devet stoja za semestar studentu, par stoja doktoru i ne daj Bože ako treba kupit kakav lijek u rodilištu…ove nacifrane gospoje…ma neću, možda ima i ovde ljudi

 • Ma zamisli, Zajednica žena HDZ BiH, … donatorska večera, koji populizam. Evo izgleda da su samo one humane , a svi mi drugi koji nemamo love , koji nismo uhljebi , mi smo za njih marginalci i nebitni. Kao da nema i drugih humanih ljudi ? Što bi mi Hrvati u BiH da nam nije HDZ-a , silnih domoljuba i uhljeba ???

 • Za veliku većinu žena u Hercegovini je “gadljivo”biti na ovakvim druženjima.Hercegovka,žena,majka je dostojanstvena i nije sklona “strančarenju”.Bogu hvala,takvih je kud i kamo više.

 • Kako citam: svrha “donatorske vecere” je: “S čelništvom zajednice žena planirano je prikupljenim novčanim donacijama kupiti __________”.
  Ne procitah na koji nacin je to “planirano”?
  Je li tu (po)kupljena neka “jabuka” od zvanica, a koja bi, jelte, trebala biti iznosom veca od troskova organizacije “po stolici” i da se suma summarum skupi, neki, nebitno koliki iznos za recenu namjenu.
  Bijah nazocan na nekim slicnim prigodama nakon kojih se nije znalo ni tko pio a bome ni tko platio pa stoga…
  Dakle, ovo cu sa zadovoljstvom pozdraviti i smatrati donatorskom vecerom kad procitam / cujem vijest o prikupljenom iznosu i doniranoj opremi.
  Ma nek’ je projekt, na kraju balade, i 500 KM u plusu za pozdravit je… 🙂

 • Jad od zena ,i jadno smo mi drustvo pa su ovo neka gospoda na celu s dr .Tomic . Neka stat ce se i vama kad tad u kraj ,znate onu MOZES KAKO HOCES AL NECES DOKLE HOCES,sve nas ceka jedan gore i on ce suditi najpravednije do tada uzivajte u svom licemjeriju drage žene ,nas pakao ovdje je kratkog vjeka al vas pakao ceka u vjecnosti pa uzivajte

 • Bolje biti zugator ,nego krasti i progonoti svoj narod . A vjerujem da ti je mater ponosna sto te takvoga licemjernog pokvarenog rodila ,slavi ti i sl.tebi ove poganstine zvane hdz al znaj brzo cete u misije rupe dosta ljudima jada

  • Licemjeru poradi na sebi..izidji iz te mišje rupe.Al nije do tebe to te tvoji roditelji udbaši tako odgojili.Jel to ti nekome soliš pamet o odgoju?😂
   Najbolje da noćiš na ovom članku😂

 • Wow cim ne podrzavamo lopine odma smo udbasi ,a zasto ti nocis na clanku ,ovo iz tebe strah prica jer si svjestan da ti se blizi vladavina lopina , za tebe i za sve koji podrzavaju ove lopine sto tjeraju obitelji u bjeli svjet posto ovdje postenim radom nemogu hraniti djecu dok vi lopine i vasa djeca uzivate na tudjoj muci i pusete se al ne sto ste postenim radom to stekli nego zato sto ste krali od svoga naroda stidite se ,al brzo ce doci kraj i vama

 • A mogu se kladiti da su tvoji prije rata bili udbasi jer svi hdz ovci su prije rata bili udbasi komunjare ,pa sad vi pricate o postenju jadni vi cega se normalan stidi lud ponosi ,tko god ima imalo mozga obraza savjesti stidit ce vas se i nece sljediti vase igre jer tko god vas sljedi pljuje po svom narodu . Ajde sad vrime na misu vam ici sto blize oltaru se smisti a bliznjem zlo nanosi

 • Koliko su dale za frizure i toalete da su dale Tomićki da kupi aparat,a šutile i ne slikale se,e to bi bio posao majki Hrvatica,što da desnica …..

 • Tomic ne trebaju aparati nego obraz savjest skupa s njenim kolegama doktorima cast izuzecima al vise ih je losi .a sav ovaj novac ode u stranku pa ovcice drage opet vi kradeze izaberite da vam jos gore bude

 • Ovako je i u komunizmu bilo pratili ste ne istomisljenike i cinkali ,sta ti je sad isto nastavili navike su cudo ,hdz cudo od stranke

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.