Mostar od Europske unije dobiva sredstva za bolnicu i Zračnu luku

U Gospodarskoj komori FBiH u Mostaru održava se dvodnevna međunarodna radionica pod nazivom “Procesi pripreme i prijave na EU programe”.

Radionicu je organizirala Gospodarska komora FBiH, a rezultat je dugogodišnje uspješne suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i njihovim Centrom za industrijski razvoj – CIRAZ, čiji će članovi držati radionicu.

Uoči početka radionice održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednica Foruma gospodarskih komora jadransko-jonske regije i v. d. predsjednika HGK ŽK Split Mirjana Čagalj, potpredsjednik HGK Tomislav Radoš te predsjednik GK FBiH Marko Šantić.

Konkretni projekti

Predsjednica Foruma gospodarskih komora JJR Čagalj kazala je kako je rezultat zajedničke suradnje šest projekata koji su prijavljeni, a riječ je o projektima suradnje bolnica u Mostaru i Splitu, zračnih luka dvaju gradova, kao i Unske pruge koja prolazi kroz BiH i Hrvatsku, piše Večernji list.

Jednostavno činimo sve i cilj nam je dobiti novčana sredstva iz EU kako bi se što više projekata financiralo jer znamo da je u proračunima malo novca za takve projekte, poručila je Čagalj.

Potpredsjednik HGK Radoš dodao je kako bez zajedničke suradnje i sinergije nije moguće kvalitetno pripremiti i realizirati projekte, a samo ovih šest koji je do sada pripremljeno vrijedi oko 12 milijuna eura.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je stoga zahvalnost za potporu koju pruža HGK u prenošenju iskustava, što je važno kako se ne bi pravile pogreške koje je imala Hrvatska na tom putu te naglasio kako je dobro da se ova radionica održava u Mostaru jer Mostar je prvi grad u BiH koji je uključen u jadransko-jonsku regiju.

Uspješna prijava

I predsjednik GK FBiH Šantić zahvalio je HGK-u na svemu što čini i iskustvima koja im prenosi te naglasio kako je kvalitetna i kontinuirana edukacija ljudskih kapaciteta preduvjet uspješne prijave na natječaje i veće iskoristivosti dostupnih izvora financiranja.

Najavljeno je intenziviranje suradnje u budućnosti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.