Mostar: Obilježena 25. godišnjica od zločina nad nedužnim civilima

Na lokalitetima Uborak, Sutina i Zalik u Mostaru u utorak je obilježena 25. godišnjica od zločina koji su počinili pripadnici JNA i srpskih vojnih i paravojnih formacija nad 114 civila hrvatske i bošnjačke nacionalnosti u mostarskim prigradskim naseljima Uborak i Sutina.

Tom je prigodom naglašeno kako još uvijek nisu procesuirani oni koji su počinili najveći zločin u Hercegovini.

Predsjednik Udruge članova obitelji žrtava stradalih na Uborku i Sutini 1992. Adnin Hasić podsjetio je kako je Tužiteljstvo BiH propustilo za proteklih 25 godina uraditi svoj dio posla kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina vezanih za Uborak i Sutinu.

”Možda je šutnja najbolji odgovor za pravosudne institucije koje nažalost 25 godina šute kada je u pitanju odgovor na ovaj zločin”, ocijenio je Hasić.

Prema njegovim riječima, kada se radi o ovom zločinu, zakazalo je haško, županijsko i državno tužiteljstvo.

Hasić je još jednom pozvao institucije BiH da ovaj proces ubrzaju kako bi se konačno pravdi privele one osobe koje su počinile ovaj zločin, kao i njihovi nalogodavci.

Podsjetio je kako je Haško tužiteljstvo napravilo veliki propust kada za ovaj zločin nije teretio generala JNA Momčila Perišića, koji je u tom razdoblju bio nadređeni svim jedinicama JNA i paravojnim jedinicama u Hercegovini.

Obljetnici stradanja mostarskih Hrvata i Bošnjaka, uz ostale, nazočio je i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.

(Fena)


1 komentar

  • Ovaj je zločin učinila smrdljiva JNA i četnička stoka iz Bijelog Polja i Raštana. Sve u ime petokrake piz.. ali ima još nekih organizacija, pojedinaca pa i “fudbalskih” klubova koji drže taj usrani znak u grbu. Neka se stide i neka petokraku gurnu sebi u gu…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.