Mostar: Nelegalna gradnja bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića osvanula na bilboardima

Neformalna grupa građana okupljena oko inicijative “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu” nastavlja s kampanjom protiv bespravne gradnje u svom susjedstvu.

Jutros su u sklopu kampanje protiv bespravne gradnje na Bijelom Brijegu na pet lokacija u Mostaru postavljeni bilboardi s porukama: “Do kada će Mostarci ispaštati zbog bespravne gradnje”, “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu”.

Šesterokatni stambeno-poslovni objekt mimo svih propisa i gradskih planova za mandata Ljube Bešlića nikao je na mjestu kuće na Bijelom Brijegu, koja je samo mogla pretrpjeti manje intervencije. Debelo je u svim smjerovima probio gabarite, a izgrađen je i kat više.

Inspektor Nebojša Šarić svojim prvim izlaskom na teren utvrdio je sporni kat, međutim bivši gradonačelnik Ljubo Bešlić i Šef službe za građevinske propise Zdravko Čuljak, sva trojica i kazneno prijavljeni, kupovali su vrijeme investitoru da legalizira kat, umjesto da donesu rješenje o rušenju. Iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara potvrđeno je kako će biti odbijen zahtjev investitoru za šesti kat, nakon čeka će postupajući inspektor izdati riješenje za uklanjanje istog.

Napomenuti je da je Zdravko Čuljak tri mjeseca u ladici držao žalbu stanara Bijelog Brijega, kako bi ih ostavio isključenima iz postupka izdavanja dozvola, te ga tek nakon pisanja medija proslijedio drugostupanjskom organu, ponovno nepotpun.

Iz resornog županijskog ministarstva su nam nakon tri mjeseca poručili da su zaprimili našu žalbu, međutim kažu da nisu dobili kompletnu dokumentaciju, te su predmet ponovno slali Službi za građevinske propise, i zatražili kompletiranje dokumentacije da bi se predmet riješio. Velika je enigma zašto Zdravku Čuljku, koji je sa šefom Bešlićem izdao ilegalnu dozvolu za objekt na Bijelom Brijegu, treba toliko vremena da dostavi našu žalbu resornom ministarstvu ako je sve radio po propisima.

Tračak nade ulijeva nam nova gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem, koji je na sastanku poručio da neće dopustiti legalizaciju šestog kata, kao ni gradnju nove zgrade u neposrednoj blizini postojećeg nelegalnog stambeno poslovnog objekta.

Postavljanje bilboarda samo je jedna u nizu naših aktivnosti u borbi da vratimo normalan život u naše naselje, koje su uzurpirali bespravni izdavatelji dozvola, priopćeno je od predstavnika stanara Bijelog Brijega Marija Ćosića.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • Evo sve,ali kako novi gradonačelnik ne mijenja te ljude u graditeljstvu?
  Ta nije đava da su svi predsjednikovi rođaci?

  • Za ovce i seljakluk(u glavi) manje više.
   Ali ispada da su građani ovce,a a ovi KRIMINALCI iz gradske uprave čobani!
   Biti će zanimljivo vidjeti,kako će se postaviti novi gradonačelnik?
   Hoće li pretegnuti ova lopovsko-kriminalna ili neće.

  • Možda se ne ruga, ali da ne mari, sigurno je.
   Briga ih ko za lanjski snijeg.
   Obraza nemaju. Moral kao pojam ne poznaju. Sklonost ka lopovluku je očigledna.
   I nikoga se ne plaše.

 • Ma vele ljudi da je stanje u odjelu graditeljstva takvo da nitko neće da se prihvati tog vrućeg krumpira.
  Mjenjali bi oni i načelbika i šefove odijela,ali nemaju koga postaviti umjesto ovih urbicidaša

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.