Mostar nekad i danas: DPUmH organizirao izložbu “(Re)konstrukcija i destrukcija”

Društvo povjesničara umjetnosti Hercegovine realiziralo je projekt “(Re)konstrukcija i destrukcija: odnos prema kulturno-povijesnom nasljeđu Mostara 1995. – 2015.“, iz kojega je nastala i izložba “(Re)konstrukcija i destrukcija”, koja se otvara u ponedjeljak 20. ožujka 2017. u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Kako doznaje portal Jabuka.tv, na izložbi će biti komparativno prikazano 25 reprezentativnih primjera graditeljske baštine prije posljednjega rata i danas. Izložba problematizira odnos prema kulturno-povijesnom nasljeđu Mostara nakon ratnoga perioda, nestajanje i rušenje pojedinih objekata, neadekvatne pregradnje i dogradnje te posve neprikladne novogradnje. Posljednja u nizu građevina za koje je najavljeno rušenje je zgrada Name, o čemu je za portal Jabuka.tv govorila povjesničarka umjetnosti Sanja Zadro.

Voditeljica je projekta predsjednica DPUmH-a Tatjana Mićević-Đurić, a u projektnom timu su Beat Čolak, Maja Gagro, Dajana Šudić Karačić i Valerija Soldo Rešetar.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.