Mostar: Mladi trčali za one koji ne mogu

Utrka Wings for Life World Run u Mostaru održana je u ponedjeljak na kampusu Sveučilišta u Mostaru.

Pobjednik utrke je Jusuf Čerkez s 27,50 km pretrčanih kilometara. Drugi po redu bio je Elmir Hasić s istrčanih 24,23 km, treće mjesto osvojio je Armin Duzić pretrčavši 19,69 km, dok se od pripadnica ljepšeg spola najviše iskazala Nikolina Drmać, koja je ukupno pretrčala 16,32 km, navode iz Studentskog zbora SUM-a.

Druga je bila Ivana Galić sa 16,04 km, a Matea Jurešić je s 11,94 km zauzela treće mjesto.

Podsjećamo, Sveučilište u Mostaru je za svoje studente uplatilo startine, kako bi trčali za one koji ne mogu.

Vidno zadovoljan Jusuf Čerkez kazao je kako je ponosan na uspjeh te na sami projekt koji se po treći put održava u gradu na Neretvi.

Utrku je svečano otvorio Vedran Ugljen, prvi mostarski IronMan i prvi čovjek koji je mostarski polumaraton istrčao unazad.

Iz Studentskog zbora naveli su kako su sudjelovala 73 trkača od kojih je većina studenata Sveučilišta u Mostaru, ali su se odazvali i kolege s Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, nekolicina profesora, srednjoškolaca te brojni građani Mostara.

Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli organizirati ovakav projekt u Mostaru, te što je unatoč lošoj vremenskoj prognozi došao velik broj trkača. Veliko hvala trkačima, volonterima te rekoratu Sveučilišta u Mostaru, izjavila je koordinatorica Wings for Life App Run Mostar Mihaela Ćorić.

Glavni cilj ovog globalnog dobrotvornog događaja jest skrenuti pozornost na ozljede leđne moždine i prikupljanje sredstava za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, stoga je stopostotna vrijednost iznosa kotizacije donirana udruzi Wings for Life.

Ovim putem se organizatori zahvaljuju Udruzi paraplegičara i oboljelih od dječije paralize “Marko Ravlić” iz Mostara, koji su svojim sudjelovanjem uveličali ovaj događaj, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.