Mostar: Misijska juha za djecu Konga

I ove godine Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara, Župa sv. Petra i Pavla, Franjevački svjetovni red, Frama, Campanile i Dompes organiziraju “Misijsku juhu” nakon pučke svete mise na Misijsku nedjelju, 23. listopada u 12:00 sati.

Taj dan nemojte kuhati ručak, nego dođite s obitelji na objed na plato ispred naše crkve (ako bude kiša u prostorijama Dompesa), a nakon objeda svoj dar možete dati za misije u Kongu, poručili su iz Franjevačke crkve i samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Naime, u Kongu, u gradu Kamini, hercegovački su fratri (+ fra Ante Kutleša) utemeljili školu za hendikepiranu djecu koja je na početku imala 777 hendikepirane djece učenika. Danas ih je negdje oko 2.500! Škola se zove Bwimwa, što znači Uspravljen, a na ručku će biti i bivši dugogodišnji misionar u Kongu fra Filip Sučić.

Inače, u nedjelju, 23. listopada, je Misijska nedjelja i milostinja skupljena taj dan bit će za misionare.

Sve će to biti ne samo da materijalno pomognemo misijsko djelovanje Crkve, nego i da svatko od nas raste u spoznaji kako smo svi odgovorni za naviještanje Evanđelja, poručili su iz Franjevačke crkve.

Na Zemlji, prema podatcima, s početka 2021., živi 7,7 milijardi ljudi, dok se istodobno proizvede hrane koja bi mogla prehraniti oko 20 milijardi ljudi. No unatoč tome, prema podatcima UN-a, 2021. u svijetu je bilo preko 820 milijuna ljudi koji su umirali od gladi ili pothranjenosti, podsjećaju iz Crkve.

(www.jabuka.tv | Foto: franjevci-mostar.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.