Mostar: Marko Gido predstavlja skulpture u Galeriji Rondo – Jabuka.tv

Mostar: Marko Gido predstavlja skulpture u Galeriji Rondo

U Galeriji Rondo u Mostaru u petak 12. svibnja bit će otvorena izložba skultptura Marka Gide. Otvorenje izložbe zakazano je za 20 sati.

Kako navode iz Galerije Rondo za portal Jabuka.tv, izložba je retrospektivnoga karaktera i radi se o 23. samostalnoj izložbi ovoga kipara podrijetlom iz Travnika.

Predgovor izložbi napisala je povjesničarka umjetnosti Ana Filipović, koja navodi: “Zbog predanosti formi jasnoga predočavanja animalnih motiva, u većini djela prevladava realizam, dok je suptilnim nagovještajem formi ostvaren istovjetan, ali suvremeniji efekt. U širokom rasponu kiparskih oblika uočljiva je rafiniranost do prepoznatljive i stabilne kompozicije te ispunjen pojam u prostoru – motiv koji se djelomično oslobađa iz svoje ‘tvrde kore’. Određene izvedbe u kojima se oblikovane površine bezaditivnih masa intenzivnije suprotstavljaju jedna drugoj postaju eksplozivan i logičan izlazak iz konzervirane mase.”

Marko Gido rođen je u Travniku 1967. godine.

Kiparstvom se bavi od 1983. godine. Skupno izlaže od 1987. godine, a samostalno od 1996. godine.
Član je Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak, od 1998. godine, Udruge Likovnih stvaratelja lašvanske doline od 1996. godine i Udruženja Likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 2008. godine.

Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.