Mostar: “Mala liska” Borku Periću, u petak dodjela nagrada

U konkurenciji 15. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2018″, u prepunom Narodnom pozorištu Mostar izvedena je predstava “Ustav Republike Hrvatske” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Za ovu predstavu vladao je ogroman interes publike još od same objave programa Festivala, pa se i na dan izvedbe tražila karta više. Stručni žiri u sastavu Zijah A. Sokolović, Nedžad Begović i Atilla Aksoj, “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri dodijelio je glumcu Borku Periću.

Hvala ansamblu na uzbudljivoj i neobičnoj predstavi. Žiri se dvoumio, ali je ipak donio jednoglasnu odluku i ‘Malu lisku’ dodijelio Borku Periću, rekao je Zijah A. Sokolović, a mostarska publika je odluku žirija, kao i cijeli ansambl predstave, nagradila višeminutnim pljeskom i ovacijama.

Na izvedbi je bio i dugogodišnji ravnatelj Kerempuha Duško Ljuština. Autori teksta “Ustav Republike Hrvatske” su Ante Tomić i Rajko Grlić, predstavu je režirao Vinko Brešan, a igraju Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota.

Nakon predstave publika se osvježila besplatnim pićima Sensation!, jednim od sponzora Festivala.

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović, Borku Periću nakon izvedbe uručio je i Veliku lisku stručnog žirija za najboljeg glumca “Mostarske liske 2017”, koju je Perić prošle godine osvojio za ulogu u predstavi “Jedan sluga, dva gospodara”.

U četvrtak, 26.04. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar slijedi posljednja predstava u konkurenciji ovogodišnje “Mostarske liske”: “Sirena i Viktorija””Aleksandra Galina, u režiji Radoslava Milenkovića.

U petak, 27.04. u 20 sati slijedi dodjela nagrada i svečano zatvaranje Festivala, uz predstavu “Za umrijet od smijeha“! Tekst Christophera Duranga režirao je Mario Kovač.

Predstave se izvode svaku večer u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. 15. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2018″ ove se godine održava pod sloganom “Energija osporavanja: ko se to tamo smije?”.

Dođite da se smijemo zajedno, podržite umjetnost i “Mostarsku lisku” čestitajmo pobjednicima!

Generalni sponzor Festivala je BH Telecom, a službeno piće Sensation!

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.