Mostar: Liječnička pomoć kasnila puna dva sata, a pacijent im potom i ispao

Puna dva sata kasnila je liječnička intervencija u kući mojih roditelja na Balinovcu gdje je otac sve to vrijeme ležao na podu pored očajne majke koja mu nije mogla pomoći”, tvrdi Tomislav Gagro kojemu se otac Živko (59) zbog moždanog udara jučer borio za život na Odjelu intenzivne njege mostarske bolnice.

– Majka je prvi poziv za pomoć uputila u 4.58 sati. U panici je prvo nazvala policiju pa onda i Hitnu pomoć. Nakon što je rekla da joj muž ima bolove i ukočenja na lijevoj strani tijela te da još i boluje od PTSP-a, muški glas s druge strane žice ju je umirivao i savjetovao da otac koristi lijekove za smirenje (!?). To je i učinjeno, da bi nakon više od sat vremena oca nepokretna zatekla na podu, između kreveta i stola. Novi poziv Hitnoj uputila je u 6.15 sati, a intervencija je stigla iza 8 sati, na što ukazuje i liječnički nalaz o vremenu početka reanimacije.

– Da čitava stvar bude gora, prilikom iznošenja, otac im je pao na stube i kako majka kaže, udario ‘svime’. Nisu ni imali nosila, nego neka kolica. Istina da je otac korpulentiji čovjek i da je malo nezgodan prilaz, ali to nije način. Nakon toga su im u pomoć priskočili komunalci koji su čistili ulicu. Slabe su nade da će uopće preživjeti, kaže ogorčeni sin Tomislav, dodajući da nikoga neće tužiti samo želi skrenuti pozornost javnosti na, kako kaže, nebrigu pojedinaca. Ravnatelj Doma zdravlja Davor Pehar pozvao je obitelj da prijave slučaj jer se jedino na takav način može analizirati tonski zapis i utvrditi što se doista dogodilo. (VLM)

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • to je tako kad nam je sve osoblje primljeno priko veze, zavrse skolu za tri miseca i odma misle da mogu spasit covika. samo je pitanje vremena kad ce se i kod nas ovako nesto desit