Mostar: Kordić razgovarao sa stanarima Bijelog Brijega oko problematike nelegalne gradnje – Jabuka.tv

Mostar: Kordić razgovarao sa stanarima Bijelog Brijega oko problematike nelegalne gradnje

Predstavnici neformalne skupine građana okupljene oko inicijative ”Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu”, u srijedu su se u Gradskoj vijećnici Grada Mostara sastali s gradonačelnikom Mariom Kordićem te načelnicom Odjela za urbanizam Marinom Deronjić.

Tom prilikom su gradonačelnika pobliže upoznali s problematikom, nepravilnostima i nezakonitostima oko novoizgrađenog stambeno-poslovnog objekta na Bijelom Brijegu. Zbog istog su kazneno prijavili Zdravka Čuljka i Ljubu Bešlića te inspektora Nebojšu Šarića.

Gradonačelnik Kordić se obvezao kako će u iduća dva tjedna napraviti niz sastanaka s odgovornim ljudima u procesu nakon čega će se organizirati zajednički sastanak kako bi se iznašlo zajedničko rješenje oko ovog gorućeg problema.

Budući da je žalba stanara na drugostupanjskom tijelu Ministarstva graditeljstva HNŽ-a, po dobivenom rješenju žalbe će se i postupiti.

Zaključeno kako grad ima niz problema po pitanju ilegalne gradnje u razdoblju kada nije postojalo Gradsko vijeće. Nakon dugo godina tapkanja u mraku, zahvalni smo novoizabranom gradonačelniku Kordiću na prijamu i uključivanje u problematiku te vjerujemo kako će ova praksa, kao i njezin ishod, potaknuti i druge stanare u Mostaru da se ohrabre u borbi za svoja prava i ljepši Mostar, priopćeno je iz neformalne skupine stanovnika mostarskog naselja Bijeli Brijeg.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Proći će vremena sad dok on upita za mišljenje Komšića jer ga je on priznao kao legalnog i legitimnog i prođe vlak.

 • Okani se ti jadnih i obespravljenih stanara. I nemoj se praviri naivan. Nego budi “čovjek” budi “prvi”, budi gradonačelnik i zahvali se gospođi Deronjić i gosp. Čuljku, te ih lijepo pošalji doma.
  Spasi grad. Spasi sebe. Spasi građane od tih “znalaca”

 • Ovaj lik se prosuo tko budala. Sa Komsicem se slikati i sastajati. A kmece kako je nelegalan. E ssda je Komsic i legalan i legitiman.. jedite govna.!

 • Zasto se nitko ne tuži sto je na istocnoj obali kuća na kući. Svi bi mi široko oko kuće. Dok se Muslimani šire vi bi nase ogranicavali. Neka se gradi samo neka nas je više

  • problem je ako se gradi i zaklanja pogled,svjetlost nekome-a ovdje je upravo to u pitanju,takoder od Balinovca prema Ilicima se gradi-uzas jedan,tik uz cestu,a zna se i tko gradi-kriminalci grada Mostara kojima je “bivsi”potpisao

 • Krivi ljudi?
  Ti se trebaš sastati sa onima što izdaju nevaljane dozvole i za to uzimaju mito.
  Pobrkao si sa kime trebaš sjesti razgovarati.

 • Jesmo jadni i zlobni bože mi li netreba nam ništa kad smo kad u duši sve nam smeta mjesto neka se pravi i ljudi tu žive nek ne napuštaju svoja ognjišta

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.