Mostar: Kazne i do 10.000 KM za one koji neopravdano podignu cijene

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara će u razdoblju od 2. do 31. ožujka provesti pojačan inspekcijski nadzor kada su u pitanju prehrambene trgovine na području Grada Mostara, a s ciljem suzbijanja neopravdanog podizanja cijena.

Kako je priopćeno, aspektom predmetnog nadzora obuhvatit će se maloprodajni objekti velikih trgovinskih centara, kao i maloprodajni objekti ostalih fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju trgovinu na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima.

Poslovni subjekti dužni su inspekciji na zahtjev staviti na uvid trgovačke knjige i dokumente za robu koja bude predmetom nadzora, te također na zahtjev omogućiti uvid u poslovne prostorije namijenjene smještaju i čuvanju robe.

Napominju kako će svi utvrđeni slučajevi nezakonitog povećavanja maloprodajnih cijena osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda (što obuhvaća popis od 17 artikala), biti sankcionirani u skladu sa Zakonom o kontroli cijena.

Zapriječene kazne su u utvrđenom rasponu, za pravne osobe od 1.000 do 10.000 KM, za odgovorne osobe u pravnim osobama od 250 do 2.500 KM, a za fizičke osobe od 500 do 1.500 KM, priopćeno je iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.