Mostar ipak ukrašen za Božić: Našlo se 21.000 KM u čarapi

Mostarci će ove godine, prema svemu sudeći, osjetiti onaj pravi blagdanski ugođaj. Iako Gradska uprava na početku nije imala novca za ukrašavanje grada, ispostavilo se kako je izdvojena 21.000 maraka da bi se grad ukrasio.

Naime, podsjetimo kako je u Gradskoj upravi do prije neki dan u blagajni ostalo 8678 maraka koje su se trebale uložiti u ukrašavanje grada. No, kako bi grad ove godine imao raskošniji izgled, odlučeno je kako će se izdvojiti dio novca iz proračuna koji će biti na raspolaganju u idućoj godini. Tako će se izdvojiti 18.000 maraka za ukrašavanje, dok će 3000 maraka biti uloženo u tradicionalne jaslice na Rondou.

“Kako se ukrašavanje grada odvija na prijelazu u Novu godinu, troškovi će se izmiriti u idućoj godini s novim proračunom”, kazala je za Dnevni list Marica Raspudić, savjetnica za mobilijar i dekoraciju grada Mostara.

Tako će uskoro grad Mostar odjenuti novo, odnosno blagdansko ruho te će građani koji su to priželjkivali već dugi niz godina konačno imati dostojno ukrašen grad.

– Ukrasit će se grad prema raskrižjima glavnih ulica, mostovima i prema gradskom prilazu u grad, kako bi se stvorilo pravo blagdansko ozračje te kako bi grad zasjao u novom ruhu, kazala je Raspudić.

Prostor ukrašavanja grada obuhvatit će tako područje Zalika, odnosno ulaz u sam Zalik, kao i ulaz na Univerzitet “Džemal Bijedić”, željeznički kolodvor, Carinski most, raskrižje kraj hotela Ero, raskrižje na Aveniji, vrh Avenije, Ulicu Ante Starčevića koja se spaja s Ulicom kneza Višeslava te ulice Stjepana Radića, kralja Zvonimira, most Hasana Brkića, Lučki most prema Titovoj ulici, Bulevar, Franjevačku, Dom zdravlja, te Prvu osnovnu školu. Sve te ulice, raskrižja i mostovi tvorit će jednu cjelinu koja će konačno zablistati u svom najboljem ruhu.

Posebna će se pozornost dati trgu Musala, Španjolskom trgu, ali i Trgu hrvatskih velikana, odnosno Rondou gdje će se napraviti ujedno i najbogatija dekoracija u gradu.

– Planirano je da se od ‘Razvitka’ do katedrale postavi dekoracija koja će povezivati cijelu tu ulicu te je spojiti u jednu cjelinu, kazala je Raspudić.

Tradicionalne jaslice postaviti će se na Rondou, a također će se ukrasiti i jelka ispred Kosače kako bi se dodatno doprinijelo blagdanskom ugođaju koji je gradu nakon dugog niza godina uistinu potreban.

(www.bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.