Mostar: Info sesija o dodjeli malih grantova u sklopu projekta RHRF

Kome su namijenjeni i pod kojim kriterijima se dodjeljuju mali grantovi u okviru projekta “Smanjenje čimbenika zdravstvenih rizika za stanovništvo BiH, RHRF (eng.Reducing Health Risk Factors)”, možete saznati na info sesijama koje će biti održane u Mostaru 25. listopada 2018. od 11:00 sati u sali za menadžment Zavoda za javno zdravstvo FBIH, Vukovarska 46, te u Zenici 26. listopada 2018. od 12 sati u prostorijama Saveza izviđača grada Zenica (1.kat), Maršala Tita 20.

Info sesije koje organizira agencija PRimera, pružit će osnovne informacije o planiranim radionicama za pripremu kvalitetnih preventivno-promotivnih mini projekata/programa.

Cilj info sesije je da se potencijalni korisnici što kvalitetnije pripreme za nadolazeću edukaciju/radionicu kako bi spremno dočekali javni poziv za dodjelu grantova od strane Federalnog ministarstva zdravstva.

Nevladine organizacije i javne ustanove usmjerene ka promoviranju zdravlja, odnosno prevenciji nezaraznih bolesti u lokalnim zajednicama Mostar i Zenica, mogu predložiti svoje ideje promotivno-preventivnih programa/projekata koji se trebaju bazirati na modelu pristupa tzv. Zajednice koje brinu (eng. Communities That Care – CTC), koji je široko rasprostranjen i prihvaćen širom svijeta kao pristup zasnovan na činjenicama (eng. evidence-based prevention science).

Ovaj model pristupa (CTC) se treba adekvatno adaptirati u pogledu četiri čimbenika zdravstvenih rizika (konzumacija duhanskih proizvoda, konzumacija alkohola, nezdrava prehrana i fizička neaktivnost), kao i u pogledu svih grupa obuhvaćenih projektom (djeca, adolescenti, mlade osobe i odrasle osobe).

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu s lokalnim Akcijskim planovima RHRF-a, koji su rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada ključnih aktera lokalne zajednice.

Javni poziv za dodjelu malih grantova uskoro će objaviti Federalno ministarstvo zdravstva.

Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC) osigurava financiranje i u partnerstvu sa Svjetskom bankom putem Trust fonda pruža podršku Federalnom ministarstvu zdravstva na dizajniranju i implementaciji efikasnih promotivnih i preventivnih programa za smanjenje čimbenika rizika za odabrane masovne nezarazne kronične bolesti među populacijom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.