Mostar: Huliganski incident u središtu grada, dvoje ozlijeđenih

U nedjelju oko 7 sati na mostarskom Trgu Musala nepoznati počinitelji napali su planinare, a u napadu su ozlijeđene dvije osobe.

Kako doznaje Bljesak.info od očevidaca događaja, oko 10-tak mladića napali su skupinu osoba koja se spremala na izlet u planinu u organizaciji planinarskog društva ‘Prenj’.

“Neki od njih su imali palice, cigle i druge predmete kojima su nas gađali. Ogorčeni smo na policiju, jer im je trebalo mnogo vremena kako bi došli i priveli izgrednike”, riječi su jednog izletnika za Bljesak.info.

Na autobusu, koji je zakupljen za izletnike, nije bilo oštećenja.

Prema podacima iz MUP-a HNŽ, privedena su četiri izgrednika. Na samom trgu Musala i istoimenom mostu vidljivi su tragovi krvi, ali i ostaci cigle koja je korištena u napadu.

Priopćenjem se oglasilo i planinarsko društvo Prenj, koje navodi kako je došlo do fizičkog obračuna ”između navijača HŠK Zrinjski ‘Ultrasa’ i sudionika izleta za građane”.

”U neredima je sudjelovala grupa navijača koja je sudionike izleta gađala kamenjem i bocama, a potom i fizički napali. Nažalost, u incidentu je bilo ozlijeđenih”, navode iz PSD Prenj, dodajući da se uoči današnje utakmice gradskog derbija u Mostaru između HŠK Zrinjskog i FK Veleža digla tenzija na maksimum.

”Naime ovo je jedan od dokaza kako grad treba konačno stati u kraj s tim problemom. Ovo nije prvi put da zbog navijačkog entuzijazma nastrada običan građanin”, priopćeno je.

(Bljesak.info)

4 komentara

Komentiraj: