Mostar: Hotel “Ero” prestao s radom

Mostarski hotel “Ero” u ponedjeljak ujutro prestao je s radom.

“Zbog ekonomskih razloga i nemogućnosti da se gostima pruži adekvatna usluga, Hotel je jutros prestao s radom”, izjavio je za Fenu direktor mostarskoga hotela “Ero” Zvonko Raguž.

Dodao je kako su do daljnjeg uvedene dežure radi čuvanja imovine Hotela.

Raguž napominje da još nije riješen status Hotela “Ero” niti ljudi zaposlenih u njemu.

Podsjetimo, Vlada HNŽ-a u lipnju je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela ”Ero” za smještaj županijskih institucija, no kuporodaja još uvijek nije provedena.

Glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović nedavno je za Fenu izjavio kako je prodaja zgrade Hotela “Ero” u završnoj fazi.

Ustvrdio je kako su osigurane sve suglasnosti Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, u čijem je vlasništvu Hotel, a Vlada HNŽ-a obavila je sve potrebne rasprave.

Povjerenstvo Vlade HNŽ-a dogovorilo je s Federalnim zavodom za mirovinsko i invalidsko osiguranje cijenu od 1100 maraka po četvornom metru, tako da bi ukupna cijena trebala biti oko 10,5 milijuna maraka.

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje pri prvom pokušaju prodaje Hotela “Ero” 2014. godine postavio je cijenu od 24 milijuna maraka, da bi tu cijenu u više navrata smanjivao zbog nepostojanja zainteresiranih kupaca.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.