Mostar: Dva komunalna poduzeća konačno ujedinjena u jedno

U Mostaru su nakon desetljetnih pokušaja konačno ujedinjena komunalna poduzeća, nakon što je danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara potpisan ugovor o integraciji javnih komunalnih poduzeća J.P. “Parkovi” i J.P.”Komunalno” u novo komunalno poduzeće koje će djelovati na području čitavog grada.

Tim povodom gradonačelnik Mostara Mario Kordić i čelnici novom mostarskog poduzeća su kazali kao se radi o povijesnom poduhvatu na čiju realizaciju se čekalo desetljećima, javlja Klix.

Pokušavale su razne uprave taj problem riješiti da grad Mostar ima jedno široko komunalno poduzeće i već dolaskom u ovaj mandat smo tražili model da ovo privedemo kraju i zahvaljujući svim ljudima iz Gradske uprave koji su bili u procesu zadnje tri godine, jer smo uspjeli na kraju i jako sam sretan, kazao je Kordić te poželio mnogo uspjeha čelnicima jedinstvenog mostarskog poduzeća i njihovim suradnicima.

Direktor novog jedinstvenog komunalnog poduzeća, J.P “Komunalno”, Đani Rahimić je naglasio kako je ugovor službeno potpisan, a da će trebati još nekoliko dana da se priča realizira do kraja u sudu, te da će građani najkasnije da desetak dana zaista vidjeti na terenu ujedinjenje komunalnih poduzeća.

Još ćemo ovaj mjesec poslovati odvojeno da se završi taj proces, jer ne možemo bez sudske registracije formalno da izvršimo to ujedinjenje, ali danas je napravljen najvažniji koraka u tom pravcu, tako da molimo za strpljenje i naše radnike koji su u nezahvalnom položaju, ali i građana čiju pomoć očekujemo, jer samo zajedno možemo ovaj grad učiniti ljepšim, rekao je Rahimić.

Uz reorganizaciju i nabavku opreme je najavio i povećanje plaća radnicima komunalnog poduzeća i bolje uvjete rada koji će kako vjeruje biti produktivniji i na terenu i na zadovoljstvo svih građana. Izvršna direktorica Jadranka Senkić je naglasila kako su jako pozitivne reakcije građana na ujedinjenje komunalnog poduzeća što im daje dodatno vjetar u leđa, te da će svu pozitivnu energiju prenijeti u jedinstveno komunalno poduzeće kako bi napravili iskorak na terenu.

Mnogo smo energije utrošili na ovaj projekt, a ove godine ćemo fokusna na službu za odvoz otpada i u upravljanje otpadom, službu za održavanje prometnica i rasvjetu, a da bi se to desilo potrebno je uložiti u svu opremu i na vozni park u koji dugo nije ulagano, ali našom reorganizacijom desit će se pomak i na tim poljima, rekla je Senkić te naglasila da će maksimalno biti otvoreni za građane i sve njihove primjedbe i sugestije putem raznih sredstava komunikacije.

Podsjetimo da je prije više od 10 godina donesena odluka o formiranju zajedničkog komunalnog poduzeća koje se zove Komunalno s idejom da se Komos i Parkovi integriraju u to poduzeće i da Mostar ima jedinstveno poduzeće koje će se baviti komunalom u gradu.

S obzirom na okolnosti u kojima je Mostar funkcionirao bez Gradskog vijeća do prije tri godine, proces integracije nije završen, a nova gradska administracija je, preuzimanjem mandata u analizi zatečenog stanja između ostaloga u komunali, ocijenila da taj proces treba završiti, kako bi se uslugu građanima poboljšale i samo upravljanje ovim segmentom pojednostavilo.

Nakon desetljetnih pokušaja i brojnih peripetija Mostar je konačno dobio jedinstveno poduzeće s ciljem da snažno djeluje i zadovolji komunalne potrebe svih građana najvećeg grada na Neretvi, a rezultati povijesnog poduhvata trebali bi se uskoro ogledati u čistim i urednim gradskim ulicama kakve zaslužuju stanovnici toga grada i svi njihovi posjetitelji, javlja Klix.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.