Mostar: Dragan Čović u posjetu EPHZHB-u

Predsjedatelj predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, danas je posjetio JP Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar, gdje je s generalnim direktorom mr. sc. Marinkom Giljom razgovarao o poslovanju ovog poduzeća, poslovnim planovima, te projektima u budućnosti.

Sastanku su nazočili i Predsjednik Nadzornog odbora, te članovi Uprave Društva.

Direktor Gilja, upoznao je predsjednika s trenutačnim stanjem u poduzeću i koracima koje je poduzeo, kako bi poslovni rezultat u ovoj, hidrološki najlošijoj godini od osnutka EPHZHB bio što bolji.

“Posebno bih istaknuo da smo pri kraju našeg strateškog cilja, a to je izgradnja i puštanje u rad VE Mesihovine, u općini Tomislavgrad. Postavljena  su 22 agregata, ukupne instalirane snage 50,6 MW, s predviđenom godišnjom proizvodnjom oko 165 GWh električne energije. Sa zadovoljstvom naglašavam da je ovo prva vjetroelektrana u BIH, a s radom će početi u proljeće iduće godine”, kazao je generalni direktor mr. sc. Marinko Gilja.

Direktor Gilja Upoznao je predsjednika i o drugim proizvodnim projektima  kao što su CHE Vrilo, VE Poklečani, VE Velika Vlajna/Jastrebinka, kao i o aktivnostima  pripreme za izgradnju malih hidroelektrana, solarnih elektrana, kao i elektrana na fosila goriva (RiTE Kongora).

“Naglašavam, jedino smo elektroprivredno poduzeće u BiH koje proizvodi električnu energiju isključivo iz obnovljivih izvora, tj. hidroelektrana, a uskoro i iz vjetroelektrana”, rekao je Gilja.

Predsjednik predsjedništva BiH dr. Dragan Čović zahvalio je generalnom direktoru na prijemu i informacijama koje je dobio.

Posebno je zadovoljan projektima EP HZ HB d.d. Mostar za budućnost.

“Čestitam na postignutim rezultatima i što ste u ovim hidrološki nepovoljnim vremenima osigurali stabilno poslovanje EPHZHB, a potpunosti podržavam vaš rad i proizvodne planove”, kazao je između ostalog predsjednik Čović.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Gospodine ili gospodjo, dok vi to znate vjerovatno ste zaposlenik ili zaposlenica istog poduzeca pa ste ljubomorni da se mladi ljudi zaposljavaju, zato zahvali Bogu gdje radis i budi sretan a ne zavidan , pozdrav

  • gospodine ili gospodj, vi ste vjerovatno zaposlenik istog poduzeća dok znate taj podatak u tako kratkom roku od zaposljavanja istih i umjesto da budete sretni vi ste zavidni i ljubomorni , mozda bi vam bilo bolje da budete zahvalni Bogu gdje radite a ne da budete zavidni na svoje radne kolege

  • Sve se zna, ne zapošljava se sirotinja nego obijesne gospođe koje imaju firmu ali ne znaju gdje bi sa sobom pa eto najbolje u el

  • Pa ne bi On to. On je naš prijatelj i dobročinitelj. I hvala Mu za sve. Dragi naš vođa. Veliki vođa. Hvala Mu, Njemu dobročinitelju. Hvala Mu.

 • ja se tri puta,prijavija na posa,oba,tri puta,meni zbore, da
  dodjem sutradan ujutro,oma da, radim,rekose mi ,brte, ne triba ti pare
  jerbo para ima,tamokan,samo ponesi,svoje znanje-
  i eto vala bogu ,radim,brez mita i brez veze,
  paca, legne, svaki misec,sto posto, doduse nije na moj ,nego na tudji
  racun, ali zar je tojo vazno, vazno je , da para ima tamokan,
  ako ne virujete, sta cu vam ja .ovo vam je
  ,,mrtva istina,.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.