Mostar dobio novi politički pokret

Svi mi znamo da ni jedni lokalni izbori u Mostaru u posljednjih 20-30 godina nisu organizirani na fer i korektan način. Događaju se velike nepravilnosti na dan izbora, pogotovo nepravilnosti nakon što se zatvore biračka mjesta i broje glasovi, poručio je u obraćanju javnosti Mladen Ćavar, predstavljajući u utorak politički pokret Most21.

Ćavar je rekao kako o pokretu ne može detaljnije govoriti jer mu je Središnje izborno povjerenstvo BiH sugeriralo da bi to bila kampanja prije službene kampanje.

Naime, poručeno mu je kako se javni nastupi mogu organizirati samo radi komentiranja aktualnih događaja i bez isticanja stranačke pripadnosti.

Pozvao je Središnje izborno povjerenstvo i Gradsko izborno povjerenstvo da urade sve što je u njihovoj moći kako bi predstojeći lokalni izbori bili fer i pošteni.

Mladen Ćavar

Iskoristio je priliku i da upozori na tenzije koje su posljednjih dana, ali i svake izborne godine, prisutne kako u Mostaru, tako i u BiH. ‘

Svjedoci smo da se uvijek pred izbore u Mostaru podižu tenzije. Pozivam političare i javne ličnosti da prekinu dizanje tenzija. Svi trebamo promovirati pomirenje, zajednički život i bolju budućnost, rekao je Ćavar dodavši kako smo ”umorni od tenzija”.

Ćavar je nekadašnji član SDP-a BiH, njegovog Gradskog odbora u Mostaru te Glavnog odbora stranke. Godine 2019. bio je i kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije. Potpisnik je pisma upućenog vrhu stranke prije unutarstranačkih izbora u kojima je upozoravao na nepravilnosti i favoriziranje Nermina Nikšića. U lipnju te godine napušta stranku. Ćavar je bio i zamjenik ministra sigurnosti BiH, a jedno vrijeme i vršitelj dužnosti državnog ministra sigurnosti, piše Bljesak.info.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

9 komentara

  • Mladen Ćavar ……ŝto je Mladenu prezimenjak hercegovac Pero Ćavar stari hrvatski Emigrant u Njemačkoj….gdje je i umro.

    • Pero Ćavar je za razliku od ovog ovdje bio pravi Hrvat, časnik koji se hrabr borio za svoj narod, a ovom su uzori Tito; komunisti, JNA (koja ga je školovala) i “brtstvo-jedinstvo”. On nikad nije bio na prvoj ni na petaestoj crti. Kakvu stranku ovaj može osnovati i kakv će ciljeve imati ta stranka? Vjerojatno obnova krepane Jugoslavije.

  • A sigur ima dotične osobine sa multi kulti zrinjskim, možda ga medijski ne stoje HNSovci ali je po svjetonazoru Draganović ,a škutur po didovini možda,po načinu života niti blizu,daleko mu bila kuća

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.