Mostar dobio komunalne redare

Četiri komunalna redara početkom sljedećeg mjeseca bit će angažirana u kontroli poštivanja komunalnog reda u Mostaru.

Nakon što prođu razdoblje obvezne obuke, koja podrazumijeva njihovo upoznavanje s ovlastima, kao i opsegom odgovornosti te propisima koji reguliraju materiju koja će biti predmetom njihova nadzora, gradski komunalni redari krenut će s obavljanjem poslova predviđenih Zakonom o komunalnim djelatnostima Grada Mostara, priopćila je Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Komunalni redari bi s obavljanjem redovitih radnih zadataka, u funkciji nadzora nad poštivanjem komunalnog reda u Gradu Mostaru s ciljem pravilnog uređenja, održavanja, korištenja, zaštite i očuvanja javnih površina, trebali početi 10. svibnja.

Iz Službe za inspekcijske poslove podsjećaju da je nadležnost komunalnih redara u oblasti nadzora nad provođenjem odredaba Odluke o komunalnom redu, a ovlaštenja propisana Zakonom o komunalnim djelatnostima.

Provedenim aktivnostima uspostavljanja komunalnog redarstva u Gradu Mostaru, koje će sigurno opravdati svoje postojanje, te svakodnevnim angažmanom komunalnih redara na području Grada Mostara, stvorit će se preduvjeti za kvalitetniji život svih građana, koji će dobiti priliku da na brži i efikasniji način realiziraju svoje zahtjeve, u predmetima zaštite i očuvanja javnih površina, navode iz Službe za inspekcijske poslove.

Građani se pozivaju da svojim aktivnim sudjelovanjem doprinesu ostvarenju zajedničkog cilja, a to je čist i uređen Mostar.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Prestolnica će odsada da bude ćista. Kao nekad. Opstojnost ćet’ri komunalna redara će samim tim ćinom uspostaviti ćistoću i ljupkost, i preduvjete za kvalitet života. Ovim se temeljito riješavaju krucijalni uzroci nećistoće i nereda i nekvlitete koju trpe zajednićki žitelji, izvorno multietnićih provenijencija.

 • Sad tko baca smeće po prirodi, tuđim njivama i dvorištima, oko puteva i rijeka… mogu ih kazniti i prijaviti Sudu.

  • Ako ih 4 redara koja štite jedan čitav grad uhvate… Kultura i odgoj ti je sve. Mozemo mi 200 kamera i 400 redara staviti opet bi neki nekad nasli nacin.

  • Stoka sto je sišla u grad ne prlja i ne baca smeće gdje ne treba, dovoljno je proći kroz gradove odakle je stoka sišla pa da se uvjeriš. Problem su pravi mostarci, više puta se uvjerio.

 • Za Stoku.Stoko uvjerena sam da stoka kao ti koja si iz grada takvu svinjariju radite po gradu.Provjereno.Takvi su vam i stanovi,smrdljivi i prljavi.

 • Hahaha, pogodio u zicu. Sa sela sam i pozivam vas u stan i na selo da vidite kako se drzi uredno i okucnica i stan. A nisam siguran da bi se vi usudili isto. Sa balkona gledam domace kako bace vrecicu ispred automobila na parking jer vam je problem prosetati 50m do kontenjera, jednostavno niste naucili. I treba uvesti ekstremne kazne za te i takve.

 • Ti redari, uključivo sa “pijačarskim lokalnim raspravama, nasladama i vrijeđanjem” o kažnjavanju odnosno nekažnjavanju zbog pogrešno odloženoga otpada, su van svake pameti, vrijeđanje gradske svijesti, i najobičnija šprdačina i cirkus. Ako “mostaru i mostarcima” ali i svima drugim to odgovara, onda i ne zaslužuju drugačije stanje. To je farbanje farbe (trule) fasade, prilično jeftin “photoshop”.

 • A tek ovi sa ćukenjima,vodaju ih po gradu i poljima da im se izaseru.E pa tzv.gospodo kesu u ruke i kupi govna za svojim ćukom ili da vam se seru u stanu ili u kući.

  • Posere im se ker na sred trotoara, pogleda gazda oko sebe, nema nikog, ide dalje. A ja ga s balkona gledam. 95 % isto rade !

 • Jugohercegovačka proleterska kasaba, dovoljno je proći gradom i zaključiti kakav je odnos čovjeka prema kulturi gradskog, urbanog života. To ne postoji. Duboko, u mentalnom sklopu, nema tu nikakve razlike između sarajevske ćaršije i mostarske raje, sve su to potomci proletera koji su navikli živjeti od nerada, po društvenim jugostanovima, po 50god. nisu u stanju očistiti vlastiti hodnik u zgradi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.