Mostar: Djevojka se ubila zbog siromaštva

”Siromaštvo u kojem smo živjele natjeralo je moju kćer na ovaj tragični potez iz kojega nije vidjela izlaza”, rekla je za Faktor.ba Senka Merdžo, majka djevojke koja je počinila samoubojstvo u Mostaru.

Naime, stanare Splitske ulice na broju 76 u Mostaru danas je šokirala vijest da se njihova 30-godišnja susjeda S. M. ubila tijekom noći, a mrtvu ju je pronašla njena majka Senka Merdžo.

”Krenula sam jutros u pekarnicu po kruh i ušla sam u sobu da uzmem jaknu. I ugledala sam je kako leži na podu, nepomična s kesom na glavi”, počinje strašnu priču Senka Merdžo za Faktor.ba.

Nekako se uspjela sabrati i u momentu joj povući kesu s glave da vidi diše li. Nažalost, njena kći već je bila mrtva.

”Posljednjih dana na njoj nisam primijetila ništa sumnjivo što bi ukazivalo na to da bi se ovako nešto moglo uopće dogoditi”, priča Senka, dodavši kako je njena kći uvijek bila tiha i povučena.

Posljednjih mjeseci je, priča Merdžo, stalno sa sobom nosila očevu sliku koji je umro prije šest godina i stalno je govorila kako je njemu sada sigurno bolje, prenose ove novine.

Majka smatra da je njenu kćer na ovaj tragičan potez natjeralo siromaštvo u kojem su živjele i iz kojega nije vidjela izlaza. Stan u kojem su živjele bio je alternativni smještaj, a S. M. je unatoč završenom Ekonomskom fakultetu s 4,3 prosjekom bila bez posla.

U Zavodu za zapošljavanje bila je punih šest godina, čekajući bolje sutra, i nije ga dočekala. Živjele su od majkine skromne plaće. Unatoč patnji zbog neimaštine, kroz koju su prolazile, ovako nešto nije mogla ni naslutiti.

”Jučer se ponašala normalno kao i uvijek. Sinoć sam zaspala prije nje i kada je to uradila, ne znam. Ostala je budna iza mene. Jutros je nađem mrtvu. Brojna su pitanja na koje odgovora nema, ni pismo nije ostavila niti bilo kakvu poruku”, ističe majka.

Shrvana bolom, vraća film unazad i prisjeća se da je nedavno po dolasku s posla zatekla S. M. s posjekotinom na ruci.

”Pokušala je prerezati vene, ali nije uspjela hvala Bogu. Nisam očekivala da bi opet mogla dići ruku na sebe”, priča Senka, a prenosi Faktor.ba.

S obzirom na to da Senka nema nikoga svoga u Mostaru, jer je rodom iz Hrvatske, sa svojom skromnom plaćom nije u stanju ni dostojanstveno sahraniti kćer. Stoga bi pomoć dobrih ljudi ovoj usamljenoj majci bila prijeko potreba, da uspije svoju kćer sahraniti dostojanstveno kako je i živjela.

Tužitelj Županijskoga tužiteljstva HNŽ-a koji vodi istragu kaže da je urađen očevid te je naređena obdukcija.

(www.jabuka.tv)