Mostar: Direktor osnovne škole na Facebooku s oružjem pored učenika

Fotografije školskog osoblja s teškim strojnicama u rukama objavla je OŠ Mujaga Komadina na svom Facebook profilu. ”Ukras” na fotografijama su učenici ove škole.

Osoblje Osnovne škole Mujaga Komadina iz Mostara na svom je Facebook profilu objavilo kontroverzne fotografije rukovodstva škole kako pozira s oružjem u rukama dok sve promatraju učenici! Fotografije su nastale tijekom obilježavanja Dana Armije BiH u Mostaru, glavna zvijezda je Samir Šejtanić, ravnatelj škole.

Cijelu priču je, pak, pokrenula Hrvatska republikanska stranka koja se na svom Facebook profilu upitala – jesu li to ljudi koji nas uče toleranciji?

”Prije samo nekoliko tjedana cijela bh. javnost brujala je o izjavama nekolicine maloljetnika iz jedne mostarske škole koja je jedna od onih famoznih ‘dvije škole pod jednim krovom’. Zgražanje antifašističkih kolumnista, portalčića, nevladinih udruga i sl. je bilo toliko da su o toj netoleranciji kojoj se ‘uče’ djeca nacionalista u nacionalističkim školama pisali i inozemni mediji. Prema njihovim tvrdnjama, djeca se moraju učiti i poučavati toleranciji, suživotu, miru, suradnji u duhu suvremenog poimanja društva kakvog sponzoriraju i međunarodne udruge poput OSCE-a, ambasada Amerike, Kanade, Velike Britanije, Češke i slično. O čemu se konkretno radi vrlo dobro djelima pokazuje ravnatelj osnovne škole Mujaga Komadina iz Mostara, jedne od onih jednih škola koje su pod jednim krovom”, piše HRS na svom profilu.

Podsjećaju kako je ravnatelj ove škole inače voditelj državnog projekta „Zaštite ljudskih prava u školama”, koji financira Europska komisija, voditelj je seminara „Predrasude i stereotip”, „Bogatstvo različitosti” i drugih projekata financiranih od OSCE-a, voditelj je i realizator projekta „Praktična primjena kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama”, itd.

skola-oruzje

“Što to u praksi znači, ponajbolje pokazuju fotografije ravnatelja na Facebook profilu osnovne škole (poveznica sa službene stranice škole) gdje su fotografije ravnatelja sa strojnicama, automatskim puškama, fotografije djece i teške artiljerije.Ovim putem pitamo resornog ministra obrazovanja Zlatka Hadžiomerovića je li fotografiranje sa strojnicama, automatskim puškama, RPG bacačima i drugim oružjem također u skladu sa pedagoškim standardima i definiranim planom i programom? Je li ovo taj suživot i tolerancija kojeg propagira županijsko ministarstvo obrazovanja, pitaju se iz HRS-a.

Predstavnike OSCE-a, Europske komisije, raznih ambasada, USAID-a i drugih organizacija koje nas “poučavaju” ljudskim pravima i toleranciji i to izdašno financiraju, dodaje se, pitamo jesu li ovo ta ljudska prava i tolerancija koja propagirate?

Inače, na Facebook profilu ove osnovne škole dominiraju objave ratne tematike. Neke od njih donosimo u galeriji.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.