Mostar: Devastacija na katoličkom groblju u Vrapčićima

Prije nekoliko dana na katoličkom groblju “Ivanova glavica” kod Mostara utvrđena je devastacija rasvjete od strane nepoznate ili više nepoznatih osoba.

Iskidana je žica na okolnoj ogradi groblja i skinuta dva reflektora koja su služila za osvjetljenje kapele. Grobljanski odbor Vrapčići zadnju godinu dana ulaže znatna financijska i materijalna sredstva u obnovu i renoviranje kapele, kao i uređenje i održavanje samog groblja.

Žalosti činjenica da se ovakav vandalski čin napravi u blizini stadiona Rođeni, ambulante, pošte i bivše pamučne tvornice Đuro Salaj. Ostaje zabrinutost malobrojnog hrvatskog stanovništva na ovom području, svjesni da je ovo vandalski čin pojedinaca kojima je jedini cilj da se napravi šteta, poručili su iz Grobljanskog odbora Vrapčići. Obaviještena je policija i kriminalistička policija koja radi na rasvjetljenju ovog slučaja.

Grobljanski odbor najoštrije osuđuje sve napade na sakralne objekte, o bilo komu da se radi, i apelira na sve strukture vlasti da se ovim sramotnim radnjama jednom stane u kraj, navedeno je u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.