Mostar: Deložirana obitelj Šarić

”Pod vedrim nebom, pa šta bude”, izjavila je Kata Šarić nakon što je deložirana s članovima svoje obitelji iz stana u Vukovarskoj ulici u Mostaru u srijedu nešto iza 11.00 sati.

Jake policijske snage, točnije 8 policijskih vozila i oko 30 policajaca, osiguravale su od jutarnjih sati prostor oko zgrade gdje se okupio velik broj novinarskih ekipa te manji broj građana.

Udruga Minores u utorak je priopćila da je novac za otkup stana prikupljen, no nova vlasnica Vesna Milas, inače zaposlenica Općinskog suda u Mostaru koji je i naložio deložaciju, to ne želi.

”Pokušali smo se dogovoriti s novom vlasnicom, ali nismo uspjeli ništa. Kaže ‘bit će dobro’, a sad, s njezine strane, šta će bit dobro – ne znam. Dobro će bit njoj, ali šta će bit s nama, ne znam…”, izjavila je vidno potresena Kata Šarić nakon deložacije.

Obitelj Šarić su primili su poznanici kako ne bi završili na ulici, no po riječima Kate Šarić, za dalje će vidjeti gdje će.

Nakon što su Šarići napustili stan, iz zgrade je izašla nova vlasnica Vesna Milas koju su okupljeni građani ispratili salvom zvižduka i uvreda te je Milas žurno odvezena kombijem sudske policije. Prethodno tomu, nakon što je sudski izvršitelj završio ovrhu, Milas je promijenila bravu ulaznih vrata. Nova vlasnica je, kako se neslužbeno doznaje, najavila tužbe protiv nekih medija, ali i obitelji Šarić, zbog klevete.

Danijel Rezo iz Udruge Minores kazao je u izjavi za medije kako će Katine stvari u stanu moći ostati 15 dana te da će Udruga dati sve od sebe da u tom roku, ako ne i prije, uspije obitelj Šarić vratiti u njezin stan. Ponovio je kako je novac za stan osiguran.

”Mi imamo novac i ne nudimo ga od jučer, a sada ako druga strana želi sačuvati obraz evo joj prilike”, ustvrdio je Rezo.

Podsjećamo, građani Mostara koncem siječnja svojim su tijelima spriječili prvu deložaciju Kate i njezino dvoje nezaposlene djece koji žive od 286 maraka Katine mirovine.

Ranije je kći Kate Šarić, Stana, rekla kako je prije dvadesetak dana poslana žalba Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Naime, obitelj Šarić deložirana je iz stana nakon što je Ustavni sud Federacije BiH presudio kako je neosnovan njihov zahtjev da se deložacija odgodi. Stan obitelji Šarić, prema odluci vještaka građevinske struke vrijedi 49.243.19 KM, a na ”bubnju” se našao zbog neplaćenih sudskih troškova od 4.422.60 KM. Stan obitelji Šarić kupila je Milas, zaposlenica Općinskog suda na kojemu se vodio sudski spor za 25.000,00 KM, navodi Bljesak.info.

”Na javnoj prodaji stana Općinski sud je konstatirao da se premetni stan ne može prodati ispod 1/2 utvrđene vrijednosti da se tražitelj izvršenja neće pojaviti kao kupac, te da se, osim V.M., više nijedna osoba nije pojavila na ročištu za javno nadmetanje. Potom je predmetni stan prodat kupcu V.M. za ponuđeni iznos od 25.000,00 KM”, navedeno je u odluci Ustavnog suda.

Kata Šarić je izgubila stan jer je njezin pokojni suprug Bariša bio u sudskom sporu oko zemljišta u naselju Drežnica. Nakon presude u korist Šarićevih, sudskom odlukom je na ime sudskih troškova Bariša trebao platiti iznos od 4.500 maraka. Troškovi su se popeli na iznos od preko 8.000 maraka.

Kata Šarić tvrdila je kako je Sud iskoristio njezinu neukost i da nije valjano obavještavana o tijeku procesa prinudne naplate troškova suda.

(www.jabuka.tv)40 komentara

  • Vazno je da je gospodja koja radi u sudu kupila stan za manje od svoje dve plate. Kako je nije sram?! Izbaciti ljude na ulicu. Sramota! Glumi Boga…

 • Tuga…klasično pogodovanje pri kupnji stana a o tijeku spora i nelogičnostima da ne govorim…još jedan primjer korumpiranosti sudstva

 • kupila stan od nestretne obitelji za 20 000 maraka…??? Ko je ta žena koja je kupila taj stan i ovako bezdušno izbacila cijeklu obitelj na cestu, IME i PREZIME?? Obilo joj se o glavu dabogda, na tuđoj muci da se obogati…

 • buduca vlasnica misli da ce biti sretna u stanu koji je kupila za tako male pare fuj kako je nije stid sirotinju izbacit iz stana

 • Korupcija se javno na televiziji I u ostalim medijima prenosi evo uživo,nitko nece da se upita pa kako je novi vlasnik dosao do informacije o prodaji stana

 • Zločinački ovršni zakon največi je generator nezapamćenee bijede u državi.
  Hvala prodanim korunpiranim političirima..u što su sa Ovršnim i Poreznim zakonima osiromašili narod do teške bijede.Ima ona stara možeš šta hoćeš ali ne dokle hoćeš i ovdje niko nije smjestio ovoj jadnoj gospođi oli njeni Hrvati.Koji smo mi ološ i pokvaren narod a sve više lizatora oltara ali za interes a ne radi Boga.Bog ti pomogao ženo bori se a ovoj što je kupila sve će se to njoj i njenoj djeci vratiti i to s kamatama..živi bili i vidjeli .LJudi borite se protiv zla jedino tako ga možemo sasjeć .

 • Oteto prokleto siromah nikad nema prava , ovo mora prestat dok narod
  Suti lopovi caruju sramota i za ona obecanja ,odvjetnika i sudaca da ce pravda bit zadovoljena .
  Nemogu oni ispostovat jer jedni druge imaju u saci ,pogoduju pojedinci jedni drugima .Bog ce biti jedini pravedni sudac!
  Kati i njenoj obitelji od srca zelim da uspiju pobjedit nepravdu!

 • Na ovu jadnu zenu poslali ovoliko policije, FUJ drzavo, FUJ politicari , FUJ djelatnici drzavni sluzbenici, pa zar ova zena nema pravo na nuzni smjestaj, zar se traba oduzeti 10x vrijednija nekretnina od duga i prodati je za 3x manji iznos ni manje ni vise nego djelatnici suda. Ovo se zove NEPRAVDA

 • Neka Vas je stid i sram Vesna Milas.Sada mislite da ste na vrhu i na vlasti ,ali svaka vlast prođe.Brzo prođu godine i dođete pred lice Božje.Lice onoga Boga u koga niste vjerovali.Ne bih Vam tada bila u koži.Jadni ste i Vi i oni koji su Vam omogućili sve ovo.Fuj.

 • Znaci KATA JE KRIVA STO JE ONAJ USAO NA NJEN POSJED NAPRAVIO PUT SEBI PREKO NJENE ZEMLJE I SAD ZATO JOJ SE I JOS STAN ODUZIMA I DAJE SE DJELATNICI SUDA ZNACI NEMAS PRAVO NI NA SVOJ PRIVATNI POSJED NI NA SVOJ STAN POSTENO NEMA STA

 • Meni nije jasno kako Kata Šarić u Drežnici ne bijaše neuka i dobi spor, a u Mostaru bi neuka i izgubi?
  Tu nešto smrdi, a vi naivčine kunite i proklinjite, a svi bi jednako postupili da vam se ukaže prilika.
  I nije Vesna Milas ( iako mi nije jasno zašto ženu tako javno prozivate, net-heroji i lajavci , a svi ovdje pišete ko p…. krijući se iza nickova) kriva što je Kata izgubila spor.

  Eto, sad se svi iskupite i pokažite milkosrđe na koje se pozivate pa pomozite Kati da živi, djeci joj da rade i vaše duše mirne i sretne.
  Jok, lakše je ovako srat po tastaturi i ekranu iz udobne fotelje ili s mobitela uz kavicu i sladoled u ladovini.

  • Nije djelatnica suda kriva što je Kata izgubila spor, ali kako može djelatnik suda uopće sudjelovati u takvoj raboti jer koliko vidim ima sukoba interesa.

   • Nemožemo hodati po svijetu gazeći nemoćne i dodavati sol na ranu ljudima.Vesna Milas je kriva jer je obitelj ostala na ulici,i svak ko kaže da nije kriva laže.Da je ikada ušla u crkvu ili čula ijednu Božju riječ ne bi to napravila.

    • Da nije vesna bila bi mara, slava, anđa, svejedno.
     Stan bi svakako išao na bubanj.
     Samo dovesti sebe u ovu situaciju zbog 4500 km, to mi nije jasno kao ni pozivati se na neukost a dobiti spor protiv kebe i guzina, pogotovo kad su sve institucije prejasne kada treba nešto platiti.

 • Ladovino – zar je ista ovdje posteno ,Kata Saric je zrtva sigurno u svakom pogledu.
  Oteta zemlja ,djedovina njene kceri i sina ,nije bilo dosta onda jos jedino sto su imali i stan .
  Ovo je za svaku osudu ,bi neko pametan ili neuk ,ili lopov i razbojnik ,kako hocete .
  Kati i njenoj obitelji zelim da dobije svoje i pravdu ,nista manje nije pravedno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.