Mostar: Cesta kroz “Sjeverni logor” u prometu od idućeg mjeseca

Prve automobile na cesti od “vrha Avenije”, preko mosta do kružnoga toka u ulici Maršala Tita možemo očekivati početkom studenoga – izjavio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je u srijedu sa suradnicima i novinarima obišao radove na spomenutom gradilištu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kako je rekao Bešlić, ovo je značajno gradilište u Mostaru koje je veoma vrijedno, te njegovo dovođenje u funkciju je važno za odvijanje prometa u gradu Mostaru.

“Imamo neku dinamiku odvijanja radova i ono što mislimo raditi je preusmjeriti promet na drugi dio i to je razlog naše posjete gradilištu. Vjerujemo da ćemo prve automobile imati početkom narednog mjeseca, koji će se uputiti preko novog mosta. Novi most je potpuno završen i tehnički primljen, dok prometnica neće biti konačno završena i tehnički primljena”, kaže gradonačelnik Mostara, dodajući kako će osposobiti da se promet odvija djelomično.

“Planiramo u promet pustiti jednu kolničku traku, znači da se po njoj traci promet odvija dvosmjerno, jer nemamo sredstava da u potpunosti zatvorimo konstrukciju financiranja. Znači ne možemo obećati da ćemo završiti bez neke pomoći. Mi želimo prvenstveno olakšati život našim sugrađanima, i olakšati ulazak u grad i sigurno da način. Nemamo vremena čekati da u potpunosti završimo ovu prometnicu”, istaknuo je gradonačelnik Bešlić. Da se radovi privedu kraju, kaže Bešlić, potrebno je oko milijun maraka.

“Mi nemamo u potpunosti sredstva ni za ovu jednu kolničku traku, ali pokušavamo s izvođačem razgovarati da u narednoj proračunskoj godini osiguramo ta sredstva za presvlačenje, što je oko 350 tisuća KM. Međutim, ima još puno dijelova koje treba završiti, tako da mislim da cifra koja nama nedostaje na ovom projektu je negdje oko milijun maraka”, kaže Bešlić. Govoreći o cjelokupnoj vrijednosti projekta Bešlić je pojasnio financiranje projekta u fazama.

“Od vrha Avenije, od semafora potrošili smo četiri i pol milijuna KM za izgradnju ceste, samu izgradnju mosta platili smo 12 milijuna, da vam kažem da ovaj ovdje dio košta oko tri milijuna i šest stotina, možete zbrojiti koliko je to novaca i plus 450 tisuća košta ovaj kružni tok. To bi bila cjelokupna cifra, a morate znati da su brojke velike jer se radila i odvodnja oborinskih voda, radili su se kablovi za led javnu rasvjetu, a i provođenje vodovodnih cijevi. Završetkom projekta osigurali smo sve preduvjete da se ovaj dio grada može razvijati”, zaključio je Bešlić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.