Mostar: Brojni slavni i poznati na otvorenju 12. MOFF-a – Jabuka.tv

Mostar: Brojni slavni i poznati na otvorenju 12. MOFF-a

Dvanaesti Mostar film festival – Festival filmske glume otvoren je u Mostaru filmom Mostarca Bobe Jelčića “Sam samcat”.

U Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru okupili su se brojni poznati i ljubitelji dobrog filma kako bi nazočili otvorenju filmskog festivala koji će trajati do 3. prosinca.

Ravnatelj ovoga tradicionalnoga filmskog i kulturnog projekta Slaven Knezović već je ranije iskazao radost činjenicom da festival raste iz godine u godinu.

Mislim da smo programski dobro zaokružili i napravili dobar festival, rekao je Knezović prije otvaranja novinarima, dodajući festival morao promovirati domaće snage. Mormao biti lokalpatrioti i podržavati svakoga s ovih prostora tko se bavi filmom i prezentirati ga na pravi način, rekao je Knezović.

Slaven Knezović

Mostar film festival donosi 26 filmova, koji će se predstaviti kroz natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu i obiteljski vikend. Najavljen je i studentski program te popratni sadržaj – masterclass radionice, filmski razgovori s regionalnim autorima te zabavni i glazbeni program.

Ovogodišnji predsjednik žirija natjecateljskog dijela programa, glumac i producent Miro Barnjak smatra da će stručni žiri ove godine imati težak zadatak izabrati najbolji film, kao i glavne te sporedne uloge. Nagrada najboljima je “Stablo ljubavi“, replika čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Miro Barnjak

Miro Barnjak

Generalni pokrovitelj festivala je HT Eronet, a riječ je o suradnji koja traje godinama.

Ovogodišnji Mostar film festival podržala su i brojna poduzeća, korporacije i državne institucije, zahvaljujući kojima festival nastavlja živjeti, razvijati se i čuvati svoju tradiciju.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.