Mostar: Blokirani svi ulazi u Stari grad

Obrtnici su blokirali sve ulaze u mostarski Stari grad jer je, kako tvrde, federalna inspekcija počela s pečaćenjem radnji zbog neposjedovanja fiskalnih kasa.

Naime, iz Upravnog odbora Udruge mostarski dućani rečeno je za Bljesak.info kako inspekcija bira koga će zapečatiti jer ne trebaju svi posjedovati fiskalnu kasu.

”Nama su izdana rješenja, većina radnji je izdano rješenje na paušal i naravno, da se razumijemo, nitko se ne pridržava striktno tog paušala. Mi imamo neke robe koja nije za paušal. Međutim, kad su nam izdana rješenja za paušal onda su nam poslali federalnu inspekciju da nam pečate radnje”, rekao je predstavnik Upravnog odbora Udruge mostarski dućani, koji je želio ostati anoniman.

Kaže da su inspektori već zatvorili 7-8 radnji, ali da će biti još radnji koje će biti zapečaćene.

”Ima nekih ljudi koji su uzeli fiskalne kase, ali im je ostalo rješenje o obrtu što ne može ići i nije u skladu sa zakonom jer nisu promijenili djelatnost. Mora se registrirati kao trgovačka radnja da bi mogao imati fiskalnu kasu, a takvim ljudima gledaju kroz prste jer su uzeli kase bez obzira što krše zakon”, rečeno je za Bljesak.info iz Udruge uz napomenu kako je inspekciji nerađeno ”da takve ljude ne dira”.

”Mi smo zatvorili ulaz u stari grad sa svih strana. 95 posto dućana je zatvoreno u Starom gradu i nećemo otvarati radnje i deblokirati Stari grad dok netko iz inspekcije ne dođe da razgovaramo kao ljudi”, rečeno je.

”Nema smisla da se netko igra s nama jer mi od ovoga živimo i hranimo svoje obitelji”, poručili su obrtnici.

No, nakon dolaska policije, koja je pregovarala s obrtnicima, Stari grad je deblokiran.

Upit smo poslali i Federalnoj inspekciji, ali nam u središnjici u Sarajevu trenutno nije nitko mogao potvrditi ovu akciju inspektora.

(Bljesak.info)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.