Mostar: 17 mladih talentiranih glazbenika zasviralo u Kosači

Koncert mladih talentiranih glazbenika održao se u ponedjeljak navečer u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.

Na spomenutom koncertu predstavilo se 17 mladih talentiranih glazbenika iz Bosne i Hercegovine s gošćama Paulinom Talijančić iz Splita i Anastasijom Tomić iz Užica.

Mladi glazbenici pokazali su svoje umijeće sviranja na violini, violi i violončelu.

Na repertoaru su se našla djela Montija, Vivaldija, Komarowskog, Perlmana, Riedinga, Mollenhauera i drugih. Sve soliste pratio je maestro Igor Tatarević.

Profesori koji su pripremali djecu za Koncert mladih talenata su Renata Prizmić Linarić, Jelena Marković-Milićević, Olivera Janjić, Stipe Marinić, Lidija Čović, Anamarija Marić, Jelena Vidović i Ana Pranjković.

Koncert je organizirao Simfonijski orkestar Mostar, a pokrovitelj koncerta je Grad Mostar.

Iako se koncert trebao održati na platou ispred Kosače, zbog vremenskih neprilika glazbenici su zasvirali unutar Kosače.

(Fena | Foto: Fena)


2 komentara

    • Pa škola upravo i jeste mjesto gdje se uči, između ostaloga i to kako se kuturno i civilizirano ponašati izvan škole, primjerice, ne tiskati se i gomilati jedni po drugima u javnom prostoru, uopće, a posebice u vrijeme pandemije zaraznih bolesti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.