More izbacilo misterioznu lubanju bez očiju na plažu u Velikoj Britaniji

Na jednoj od plaža u Lincolnshireu u Velikoj Britaniji more je izbacilo lubanju na kojoj nema otvora za oči te nitko ne zna objasniti o kojoj se životinji radi. Pronašla ju je žena koja je šetala plažom sa svojim psom dok je skupljala smeće.

Nisam mogla vjerovati svojim očima kada sam je vidjela. Mislim da je riječ o lubanji tuljana koju je razbila plima, nedostaje joj gornji dio lubanje, a donji je deformiran, rekla je pronalazačica.

Napravila je nekoliko fotografija lubanje te ih je podijelila na internetu i tako započela debatu u kojoj su sudjelovali mnogi korisnici interneta pokušavajući dokučiti o kojoj se životinji radi.

The Independent je kontaktirao Londonskog veterinara koji je kazao kako je riječ o ostatku lubanje brahicefaličnog psa koji nalikuje francuskom buldogu ili mopsu, što znači da je imao kratku njušku. Rekao je i kako bi to moglo biti nepravilno razvijeno štene.

Cijela situacija je bila još zanimljivija kada je veterinar kazao da bi crvenilo lubanje moglo biti posljedica krvarenja od traume na glavi, ali je također istaknuo kako se to crvenilo može dogoditi i nakon smrti ako tijelo ostane ležati na jednoj strani u lokvi krvi.

Međutim, misteriju su razbili istraživači iz Natural Historyja koji su kazali kako se radi o običnom tuljanu.

To je lubanja običnog tuljana, nedostaje joj gornji dio. To možemo sa sigurnošću reći, jer joj vidimo vilicu koja nalikuje vilici običnog morskog tuljana. Bilo je teško identificirati lubanju s obične fotografije, ali smo sigurni da se radi o tuljanu, kazali su za The Independent, prenosi Klix.ba.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.