Mons. Vukšić: Danas Kupres vapi “Nikada više rata”

U nedjelju je svečano obilježena 25. obljetnica oslobođenja Kupresa i 13. obljetnica dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća hrvatskim braniteljima na više lokacija na području općine Kupres.

Svetu misu u crkvi Svete obitelji predslavio je i na njoj propovijedao mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH.

U svojoj propovijedi mons. Vukšuć istaknuo je kako kršćani proslavljaju Krista navješćivanjem Božje poruke, osobnom i zajedničkom molitvom, svojim životom, vršenjem obveza prema društvu.

Okupili smo se na molitvu u slobodi za koju zahvaljujemo najviše braniteljima i molimo milosrdnoga Gospodina da bude milostive prema svima koji su poginuli. Neka ih uskrsnuli Kristi nagradi životom zauvijek. Hvala ti, Gospodine Bože, za mir koji uživamo. Neka traje zauvijek. To posebice poručuju oni koji imaju iskustvo iskustvo gubitka drage osobe, istaknuo je mons. Vukšić dodajući kako je važna molitva koja poručuje “Nikada više rata”.

Danas s Kupresa ponavljamo da su poštenje, rad i rađanje druga imena za današnju borbu i odgovornost za Kupres, za sve ostale krajeve i sve ljude koji u njima žive. Oni bi se složili s tvrdnjom da su danas najbolja oružja za izgradnju slobode brojna radna mjesta, novi pogodi i poduzeća, razvitak, prestanak rada na crno, poštene i redovite plaće, prestanak korupcije i nepotizma, etika i moral u prosvjeti i zdravstvo, politika u službi čovjeka, fizička i pravna sigurnost, zaštita majke i djeteta, brojna vjenčanja i iznad svega pune kolijevke, radostan dom i sretan narod, naglasio je mons. Vukšić.

Po završetku svetog misnog slavlja u prostorijama Hrvatskog kulturnog doma održana je svečana akademija.

Svečanost su organizirale Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Kupres, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB i Općina Kupres, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • fotka sa svečane akademije
    tri reda prdonja – a narod bježi od njih kao da su kužni dokaz su prazni redovi iza istih
    glasnoviću čuvaj se lošega društva

    4
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.