Mojmira mijenja Direkt: Emisija će izgledati drugačije, a evo kako će se zvati

Proljeće je pravo vrijeme za novo ruho Direkta. Osvježili smo izgled emisije, napravili face lift, malo se modernizirali. Uz to, naravno, stižu i neke novosti u sadržaju, kaže Mojmira Pastorčić, urednica i voditeljica popularne RTL-ove emisije.

Kako je potvrdila, ta emisija od ponedjeljka 2. svibnja u 22:15 sati starta u novom ruhu, s novim vizualnim identitetom i novinama u sadržaju, pod imenom Direkt 2.0.

Podsjetimo, RTL Direkt premijerno je emitiran prije sedam godina, a do danas se profilirao u nezaobilazni informativni format koji postavlja trendove i pomiče granice. Jedinstven stil tog late night news magazina osvojio je gledatelje i struku, a reporteri, kao i sama emisija, nagrađeni su brojnim priznanjima; od onog za najboljeg TV voditelja do onog za najbolju TV emisiju.

Emisija je plovidbu televizijskim eterom počela pod kormilom Zorana Šprajca, a nastavila broditi na čelu s Mojmirom Pastorčić.

Direktu sam posvetila mnogo godina, mnogo truda, razmišljanja, ideja, živciranja i mnogo rada od jutra do 23 sata. Prvo vrijeme kao novinarka, a onda sam je četiri godine uređivala i svaki dan radila sa Šprajcom. I tada je to bila emisija u kojoj se, uz njegovo snažno autorstvo i smisao za humor, osjećao moj štih – i moj stil, moje ideje i rad s novinarima.

Posljednje dvije godine gledatelji su me bolje upoznali, vodila sam svaki dan, tri dana, dva dana, iz dnevnog boravka, s Vučkom, bez Vučka, kad god Šprajca nije bilo, a zadnja četiri mjeseca još i petkom. I iskreno sam počašćena kako su mi gledatelji vratili. Ne samo glasovima za nagrade, nego podrškom, interesom, mailovima, pohvalama na ulici, razglednicama, komentarima, ma i rukom pisanim pismima, kaže Mojmira, prenosi Jutarnji list, i nastavlja:

Prati nas puno ljudi, imamo prepoznatljiv stil i teme, ljudima se sviđa što smo drukčiji i što se bavimo stvarima koje ne mogu vidjeti drugdje. To je i news i nije news, i smiješno je i ozbiljno, bavimo se i omikronom i Bakom Prasetom i predsjednikom i beskućnicima i Ukrajinom i uličnim muralima i kriptovalutama i potresom u Petrinji i kokainom u zagrebačkoj kanalizaciji. Zašto je drugdje nešto bolje, što radimo krivo. Zanima nas društvo, dodaje Mojmira Pastorčić koja otkriva kako nas u “novom” Direktu očekuju određene promjene, no ističe i da će one važne stvari poput prepoznatljivog stila, ostati nepromijenjene.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.