Moguće je anonimno pogledati nečiji Instagram story

Ovo su samo neki od trikova uz koje možete sačuvati svoju anonimnost, a da istovremeno pronađete ono što vas zanima na Instagramu.

Ne postoji osoba koja koristi društvene mreže, a da nije nekad nekoga “uhodila”. Prepreke u tom obliku “istraživanja” mogu biti zaključani profili na Instagramu, ali i storyji na kojima se može vidjeti tko ih je pregledao.

Magazin BuzzFeed je 2019. čitaocima predložio poprilično jednostavan način pregledanja privatnih objava.

Sve što vam je potrebno jeste osnovno razumijevanje HTML-a i pretraživač interneta, napisali su.

Savjet je glasio ovako – korisnik koji već prati određeni profil jednostavno može pregledati slike i video snimke koji se učitavaju na stranici, a potom izvući njihov “javni URL”. Taj “javni URL” potom može podijeliti s osobama koje nisu na Instagramu ili ne prate privatnog korisnika koji je objavio te fotografije.

To je kao da netko uzme screenshot objave privatnog korisnika i podijeli je s drugom osobom, međutim to ne znači da se može pristupiti privatnom profilu, komentirali su za BuzzFeed s Facebooka.

Ipak, potrebno je naglasiti da ovaj trik ne uspijeva baš uvijek. Kako vidjeti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil?

Koristeći Google možete pronaći neke objave koje su u vezi sa privatnim Instagram profilom koji vas zanima.

To možete učiniti tako što ćete u pretraživač kopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama. Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe.

Također, moguće je da ćete naići na tagirane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput Flickra, Tumblra ili čak Facebooka.

Na društvenim mrežama u posljednje vrijeme se priča kako je moguće pogledati Instagram storyje korisnika, a da na listi onih koji su gledali ne piše vaše ime. Za ovaj oblik “uhođenja” mnogi koriste stranice kao što je na primjer Inflact.

Kada posjetite ovu stranicu, potrebno je kliknuti na Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim da u polju za pretragu unesete korisničko ime “žrtve” vašeg istraživanja, uz prefiks “@”.

Nakon toga Inflact će vam prikazati traženi Story (ili objave), a vi ćete ostati anonimni. Čak će vam biti ponuđeno da preuzmete fotografije na svoj uređaj.

Pri korištenju ove stranice čak nije potrebno ni da se registrirate. Jedino zaključani profili nisu izloženi ovakvom pregledu sadržaja. Ipak, onima koji jesu, vaš pregled će biti prikazan pod korisničkim imenom Viewer for Instagram.

Važno je napomenuti da nikada ne možemo biti sigurni hoće li će Instagramova ažuriranja u nekom trenutku ukinuti anonimnost.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.