Moguće je! 7 načina da ubijete želju za slatkim

Ako upravo maštate o onoj finoj čokoladi s punjenjem od jagoda ili krafni punoj pekmeza, zastanite i razmislite opet. Vjerojatno uopće niste gladni nego vam je dosadno ili ste nervozni.

Probajte zaokupiti misli s nečim drugim. Bacite se na posao, rekreirajte se, vodite ljubav..

Evo nekoliko stvari koje vam mogu pomoći ako želite smanjiti slatko na svom jelovniku:

Fokusirajte se na okus

Prvi komadić čokolade uvijek je naslađi, svaki sljedeći zalogaj daje manji doživljaj. Prestanite jesti čokoladnu preslatku tortu čim više ne osjećate njen okus i jedete samo da bi pojeli do kraja.

Ne kupujte hranu na ulici

Sa svakog ugla nas mame brojne pekare i slastičarne… Ako im ne možete odoljeti nikad ne nosite gotovinu sa sobom. I nikad ne kupujte slatkiše jer vam je dosadno pa da prekratite vrijeme.

Iako izgledaju primamljivo, ako niste gladni, nemojte “usput” kupovati hranu s ulice

Nemojte odjednom zaboraviti na sve slatkiše

Ako na dan pojedete krafnu, čips i sladoled, prvih dana izbacite samo krafne. To je sedam krafni manje u tjedan dana. Veliki uspjeh. Nemojte biti svoj vlastiti neprijatelj i mučiti se preko mjere. A onda pređite na idući cilj.

Čokoladu izbacite iz smoothieja

Smislite alternativni desert. Ne mora baš svaka poslastica imati čokoladu u sebi. Nakon nekog vremena bez nje manje će vam faliti. Uživajte u slatkoći voća.

Jedite desert vrlo polako

Uzmite zalogaj torte, a zatim obavite nešto što ste planirali, primjerice operite suđe. Onda pojedite još jedan zalogaj, pa završite poruku prijateljici. Prema istraživanju, osjećamo se sito od slatkog tek nakon 15 minuta. Dakle, samo polako.

Nema žurbe, polako jedite desert i uživajte u njemu!

Nemojte se gristi ako posustanete

Pojeo sam kockicu čokolade i kolačić. Najradije bih sad povraćala koliko se loše i krivo osjećam, izbacite ovu i slične gluposti iz glave. Recite sebi Da, pojeo sam i bilo mi je fino, sad ću prestati i bit će sve OK.

Niste prvi koji ste “pali” pred kolačem ili tortom

Nađite drugi izvor dopamina i serotonina

Pronađite druge načine za smanjenje stresa i za dobro raspoloženje. Brojni su izvori dopamina i serotonina osim jedenja čokoladnog namaza sa žlicom. Primjerice, seks, topli tuš, trčanje ili bilo kakva rekreacija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.