Moguća paljevina: Branitelji u četvrtak pred Vladom i HDZ-om

Braniteljske organizacije okupljene oko razvojačenih branitelja i dvadesetak različitih vojnih udruga najavili su za četvrtak prosvjed ispred središnjice HDZ-a BiH i Vlade HNŽ-a, piše Večernji list.

Novina navodi kako su u prijavi naveli da ne isključuju mogućnost da se prosvjedima pridruže osobe koje nisu iz njihovih redova, ”ali koje bi mogle izazvati nerede, paljevinu, što podsjeća na scenarij nasilnih prosvjeda i paljevina od prije dvije godine, koji su se također događali kao dio predizborne kampanje”.

Podsjećamo, još početkom svibnja branitelji okupljeni oko Savjeta branitelja FBiH, u kojem je oko 70 udruga, poručili su kako će, osim graničnih prijelaza te važnih prometnica, blokirati i središnjice HDZ-a BiH i SDA.

Naime, branitelji su potpisali Rezoluciju kojom traže isplatu mjesečnoga braniteljskoga dodatka za svaki mjesec proveden u obrani BiH, a koji u ukupnom mjesečnom iznosu ne može biti manji od minimalne mirovine u FBiH, zatim Zakon o jedinstvenom registru pripadnika ARBiH i HVO i korisnika prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koristeći preciznu ratnu evidenciju svih braniteljskih kategorija, u potpunosti provođenje Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji.

Krajem travnja održan je prosvjed u Sarajevu, a resornom ministru Salki Bukvareviću dat je rok da podnese ostavku, a nakon razgovora u zgradi Vlade Federacije BiH nije postignut nikakav dogovor. Potom su prosvjednici poručili da će ”biti revolucije ako ne dođe do usvajanja Rezolucije”.

Potpisnike Rezolucije nisu podržale udruge branitelja okupljene oko Koordinacije udruga HVO-a te Koordinacije braniteljskih udruga Armije BiH.

(Bljesak.info)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.