Modrić: Želim srušiti stereotip da se u Realu ne može završiti karijera

Luka Modrić došao je na kratki odmor u Hrvatsku nakon što je sa svojim Realom osvojio naslov španjolskoj prvaka i u nastavku sezone nakon stanke zbog pandemije dokazao da i s 34 godine može igrati izvrsno.

No, u španjolskim medijima se još od Svjetskog prvenstva u Rusiji provlači priča da je Luka Modrić u padu i da godine čine svoje. U razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na to.

Prije svega mogu reći da razumijem kako mediji funkcioniraju. Od dolaska u Madrid imao sam različite tretmane, od dvojbi da sam promašaj pa do velikih priznanja i podrške. Uvijek sam to prihvaćao kao dio života u ovako velikom klubu kao što je Real, gdje su očekivanja kontinuirano velika, a pritisak stalno maksimalan. Uvijek si na vagi i to je tako, rekao je Modrić, dodavši:

Gledajte, ključno je ono što čovjek pokazuje na terenu, a ne koliko mu je godina, što priča ili što je nekoć napravio. Ne želim biti ni povlašten, ni zaštićen u kritici za nekakve minule zasluge, ali mislim da je fer i da sam zaslužio da me se procjenjuje temeljem onoga što pokazujem na terenu, a ne samo u kontekstu predrasude koliko mi je godina. Naposljetku, sam sebi sam najveći kritičar. Onog trenutka kada procijenim da više ne mogu pratiti ritmove, da nisam učinkovit, prvi ću to priznati i povući se.

Ramos i Marcelo korak do rekorda, Modrić u društvu Di Stefana

Ostaje pri tome da želi završiti karijeru u Realu, iako zna da je rijetkost da vezni igrač dočeka mirovinu u najvećem klubu na svijetu, čiji natjecateljski ritam ne trpi niti malena posustajanja.

Real je moja kuća, ali Real odlučuje što je najbolje za klub. Znam da se ovdje vezni ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ukoliko Real procijeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju. Ništa to ne bi promijenilo moju emociju prema klubu. Iako, nadam se da ću srušiti i taj stereotip da se u Realu ne može dočekati kraj karijere u određenim godinama nakon 34. – 35. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa. Borit ću se na terenu da zaslužim ostanak, kaže kapetan hrvatske reprezentacije, koji ima ugovor s Realom do lipnja 2021. godine.

Bale ostaje u Realu Madridu

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.