Modne pogreške: Odjeća u kojoj ćete izgledati deblje

1. Nemojte nositi odjeću koja je jednostavno – previše uska

Dobro skrojeni komadi odjeće mogu naglasiti vaše atribute na najbolji mogući način, ali odabir topova i suknji/hlačica/hlča koje su previše uske učinit će da izgledate deblje. I ne zaboravite – to što ste odabrali rastezljive tkanine ne znači da činite dobru stvar.

2. Odjeća inspirirana muškim ormarom

Posljednjih godina komadi u menswear stilu ne silaze s liste vodećih modnih trendova. No, ovo je jedan od modnih krikova u koji se ne treba olako upuštati, i obično se nalazi na većini popisa najčešćih modnih grešaka. Posebno ako nosite odjeću izvorno dizajniranu za muškarce. Zato modni stručnjaci savjetuju: Nosite boyfriend jeans, ali nemojte nositi (doslovno) dečkove traperice! Vašu figuru proširit će i blejzeri u menswear stilu ako u predjelu ramena nisu fit.

3. Što dalje od ‘baggy’ hlača!

Baggy stil uvijek je zanimljiv izbor, osobito posljednjih sezona kada većina brandova u svojim kolekcijama ima baggy hlače u bar nekoliko varijacija. Trend su potpalile i superzvijezde poput Beyonce, koje s vremena na vrijeme vole isfurati baggy stil. No, postoji i druga strana medalje. Široka odjeća često djeluje kao da vam je prevelika, i po pravilu vam vizualno dodaje par kilograma. Ako baš volite vrećaste topove i hlače, nosite ih s nešto užim majicama odnosno hlačama kako biste postigli vizualnu ravnotežu. Kada je pak riječ o jaknama i kaputima – izbjegavajte široke modele!

4. Oprezno s printom!

Pogrešan print također je na listama najučestalijih modnih pogrešaka. Najproblematičnije su hlače s printom, tim više ako se radi o manjem uzorku. Veliki uzorci mogu učiniti da izgledate mršavije, ali treba izbjegavati one manje, “zgusnutije”, jer donose suprotan efekt, prenosi Cromoda.hr.

5. Grudnjak je jako bitan!

Ovo ste vjerojatno pročitali već brzbroj puta, ali ponavljanje je majka znanja! Odabir grudnjaka je zapravo toliko važan da bi ova stavka mogla biti i na prvom mjestu naših 5 najvećih pogrešaka. Dovoljno je spomenuti da prema mišljenju stručnjaka čak 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Vaša odjeća će izgledati onoliko dobro koliko joj to grudnjak dopušta, a uz pogrešan grudnjak možete izgledati deblje u gornjem dijelu tijela. Važno je naglasiti najuže područje, odmah ispod grudi.

Jedan bonus savjet za kraj: Bijeli grudnjak ne bi tebalo nositi ispod bijelog topa/majice/košulje. U tom je slučaju najpametnije držati se boje kože.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: