Mobiteli krijumčareni u pelenama

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta Sarajevo otkrili su skrivene mobilne telefone u dječjim pelenama.

Provodeći pojačane mjere na sprječavanju krijumčarenja i prekršaja pri carinjenju poštanskih pošiljki, ovlaštene osobe Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, u suradnji s carinskim službenicima CR Pošta Sarajevo, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja veće količine mobilnih telefona.

Naime, prilikom kontrole pošiljke iz SAD-a, deklarirane kao dječje pelene, uočena je bitna razlika u težini te znatno manja vrijednost pošiljke u odnosu na troškove transporta, što je ukazivalo na mogući pokušaj krijumčarenja.

Uz pomoć rendgen uređaja Smith & Heiman, donirana putem programa EXBS od strane Vlade SAD-a, uočena je struktura robe koja ne odgovara deklariranoj. Otvaranjem pošiljke u nazočnosti primatelja pronađeno je 25 mobilnih telefona marki Huawei, Samsung, LG i Alcatel skrivenih u dječjim pelenama.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnoga postupka, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

  • ma svaka čast,,jeblivas mobiteli.,pronađite i objavite drogu štovam svaki dan dolazi iz Turske..puni džepove kriminalaca,političara,korumpirani milicionera a truje mladež

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.