MMA svijet misli da je Khabib pao na vaganju: Spasio ga je iskusan potez – Jabuka.tv

MMA svijet misli da je Khabib pao na vaganju: Spasio ga je iskusan potez

Drama Khabiba Nurmagomedova na vaganju uoči spektakla na UFC 254 priredbi s Justinom Gaethjeom u Abu Dhabiju proizvela je pitanje među MMA pukom – je li Dagestanac pao na vaganju?

Podsjetimo, imao je više od dozvoljenih 70 kilograma pa je morao skinuti sve sa sebe kako bi prošao vagu.

Na kraju je vaga pokazala maksimalno dozvoljenih 70 kilograma, koliko ima i njegov suparnik, a on je osjetio ogromno olakšanje što se vidjelo na njegovom licu.

Priče su potom krenule u smjeru kako je Khabib navodno pao vagu, no UFC je to htio prikriti zbog rekordne zarade koju će im ova borba donijeti zbog prodaje PPV paketa jer radi se o borbi za ujedinjenje pojaseva prvaka lake kategorije.

Smatra se kako je sudac prebrzo “ugasio” vagu. Naime, kada borac staje na vagu, na lijevoj strani “rampa” kreće prema gore i ne smije taknuti gornji dio vage ako je namještena na 155 lbs/70 kg (težina potrebna da se zadovolji laka kategorija), piše Index.

U trenutku kada se “rampa” dizala i nije još završila s usponom, sudac je pomaknuo markaciju kojom označava koliko kilograma je gornja granica težine skroz na drugi kraj, odnosno na mjesto gdje se “rampa” neće ponovno dizati prema gore.

Zbog toga vlada stav kako je to napravio brzo jer bi vaga ubrzo pokazala pad, odnosno da je Khabib pretežak. Ovu teoriju fanova potvrđuje i usporedba s Gaethjevim vaganjem.

Kada se on popeo na vagu sudac je čekao da “rampa” dosegne svoj maksimum prije nego je pomaknuo markaciju skroz udesno.

Ariel Helwani, najpoznatiji MMA novinar, dotaknuo se ovog slučaja što također potvrđuje da teorija koja kola MMA svijetom ima svoje uporište:

Iskusan potez službene osobe zadužene za vaganje, ha?

Event počinje u 20 sati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.