Mljekara Livno se probija na europsko i druga velika tržišta – Jabuka.tv

Mljekara Livno se probija na europsko i druga velika tržišta

Premda na tržište Europske unije izvoze samo sir, u Mljekari Livno drže kako je stavljanje Bosne i Hercegovine na listu zemalja kojima je dopušten izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, veliki uspjeh za mliječnu industriju.

Dozvola da možemo izvoziti na tržište Europske Unije koje bilježi oko 500 milijuna potencijalnih kupaca, je jedna od najboljih stvari koja se dogodila za mliječnu proizvodnju u  Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko desetljeća, smatra Darinko Mihaljević, savjetnik u proizvodnji mljekare.

Napomenuo je i kako Mljekara Livno jedina u BiH ima dozvolu za izvoz u Rusiju, a cilj im je probiti se i na tursko tržište.

Premda su u 2015. godini dobili dozvolu za izvoz, u Mljekari su prošli težak put da bi izišli na europsko tržište.

Zahvaljujući tome u ovoj zrionici je trenutno na zrenju 85 tona zlatnih koluta, a ukupan kapacitet, što na zrenju što u skladištu je 200 tona sira.

Pogledajte prilog FTV-a o razvoju Mljekare Livno i njihovim poslovnim uspjesima.

Mljekara Livno uskoro izvozi i u Rusiju

Premda na tržište Europske unije izvoze samo sir u Mljekari Livno drže da je stavljanje Bosne i Hercegovine na listu zemalja kojima je dopušten izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, veliki uspjeh za mliječnu industriju. Premda su u 2015. godini dobili dozvolu za izvoz u Mljekari su prošli težak put da bi izišli na europsko tržište. Zahvaljujući tome u ovoj zrionici je trenutno na zrenju 85 tona zlatnih koluta, a ukupan kapacitet, što na zrenju što u skladištu je 200 tona sira. U Mljekari se pripremaju za osvajanje još jednog velikog tržišta.

Posted by federalna.ba on Tuesday, 21 August 2018

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.