Mladima 30.000 KM za pokretanje mikrobiznisa

Fondacija Mozaik objavila je da će suradnja sa Švedskom razvojnom agencijom u BiH (Sida) omogućiti mladima da dobiju od 500 do 2.000 KM ekspresnih i bespovratnih sredstava za pokretanje svojih mikrobiznisa, a ukupni fond iznosi 30.000 KM.

Mladim ljudima se smatraju svi između 18 i 35 godina, a potrebno je da registriraju ovaj biznis unutar tri mjeseca od dobivanja novca, kao i da je sjedište tog biznisa na teritoriju BiH, priopćeno je iz Fondacije Mozaik.

Biznisi će biti registrirani kao komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, samostalno poduzetništvo (RS) ili obrt (FBiH), a bitno je da upošljavaju minimalno jednu osobu. S obzirom da se radi o biznisima koje podržava Fondacija Mozaik, podrazumijeva se da oni moraju biti korisni i za širu društvenu zajednicu i imati određeni učinak.

Link za prijavu je klikom ovdje. 

Nakon prijave, mentorski tim Mozaika će pomoći mladima u daljnjem razvijanju prijave – pogotovo u razvijanju mini financijskog plana jer je jako bitno da ideja bude financijski održiva.

Rok za prijavu je 10. listopada 2018. do 14.00 sati, isključivo kroz LONAC.pro. Odluku o biznisima koji će dobiti grant ne donose Mozaik, Sida niti komisije eksperata nego svi zainteresirani građani i građanke. Oni će svojim glasom tj. lajkom pomoći da se izaberu najbolji kandidati i kandidatkinje, a oni sa najvećim brojem glasova će i dobiti bespovratna sredstva.

Glasovati je moguće od 7. do 13. studenoga 2018., a svaki mikrobiznis mora skupiti minimalno 50 glasova.

(www.jabuka.tv) 


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.