Mladić na križnom putu od Rijeke do Zagreba s porukom za političare

Financijski prioriteti Republike Hrvatske natjerali su Riječanina Sašu Pavlića na potez koji je teško ne zamijetiti. Naime, Pavlić se odlučio na vlastiti križni put od Rijeke do Zagreba – pješke i s ogromnim križem na leđima.

Sve to zbog frustracija činjenicom da se u Fondu za rijetke bolesti nalazi tek nešto više od 20 tisuća kuna.

Saša Pavlić je Riječanin koji hoda križni put od Rijeke do Zagreba za plemeniti cilj i želi da Hrvatska više izdvaja za djecu oboljelu od rijetkih i teških bolesti, kojoj su potrebni skuplji lijekovi. Naime, u Fondu za rijetke bolesti, kao što je Pavlić sam naveo putem svojeg Twitter profila, nalazi se tek nešto više od 20.000 kuna, dok je protekloga tjedna, s druge strane, donesena odluka o nabavci starih borbenih zrakoplova ukupne vrijednosti 500 milijuna dolara.

Ležim u krevetu i prebirem dojmove, volio bih naglasiti da sam ja tu samo nositelj poruke, nikakvo čudo od čovjeka i ovo hodanje je samo medij koji nosi poruku i volio bih da fokus bude na poruci, da se više nikada ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest, piše putem Twittera.

Želim da ova Vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 USD za kupnju borbenih zrakoplova i napuni fond za rijetke lijekove sa barem 10 posto toga iznosa, napisao je Pavlić.

Pavlić se trenutno nalazi između Skrada i Moravica, a njegov križni put možete pratiti i putem Twittera.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Sve je jasno HR Vlada kupuje polovne avione kante za visoki novac a nema novca za bolesnu djecu. Sram vas bilo adz g_ovnari glavno da ližete licemjerno Oltare u prvim redovima. Licemjeri licemjerni kao i oni koji za vas glasaju. Evo pa sad cenzaj poruku jabuka tv=hdz glas .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.