Mladi za primjer: Odrekli se ekskurzije kako bi pomogli bolesnom kolegi

Učenici Prve sanske škole odrekli su se ove godine putovanja na ekskurziju, a novac namijenjen za te svrhe uplatili su na humanitarni račun za liječenje Muhameda Talića (14), učenika osmoga razreda ove obrazovne ustanove, koji je teško obolio od leukemije.

Prema riječima direktorice ove škole Edite Beširević, na ovaj način osigurano je 6.500 KM za liječenje oboljeloga dječaka, pišu Nezavisne.com.

“Ideja je potekla od samih učenika, čija je jedina želja da se Muhamed vrati u školske klupe i nastavi bezbrižno djetinjstvo”, istakla je Beširević.

Ona je dodala kako su učenici organizirali u petak niz aktivnosti kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje Muhameda, a između ostaloga prodavali su i svoje likovne radove i rukotvorine.

Oboljeli učenik je trenutno na klinici u njemačkom gradu Esenu, gdje ga očekuje operacija koštane srži. Procijenjeno je da troškovi operacije i liječenja iznose oko 220.000 eura, od čega je, prema neslužbenim informacijama, do sada prikupljeno više od polovine potrebnih sredstava.

Humanitarnu akciju “Svi za Muhameda” pomogle su brojne poznate osobe, sportaši i sportski radnici, te brojni građani u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.